Naslovna Srem Sremska Mitrovica Na atletskom mitingu u Sremskoj Mitrovici: Rekorderi Vilagoš i Stranić

Na atletskom mitingu u Sremskoj Mitrovici: Rekorderi Vilagoš i Stranić

PODELI
Foto: SAS

Jovan Stranić, atletičar novosadske Vojvodine, ponovo je oborio državni rekord za mlađe juniore u bacanju kladiva na mitingu u Sremskoj Mitrovici.

Učenik trenera Mirka Zeljkovića bacio je u petoj seriji spravu od pet kilograma do daljine od 72,94 metara i tako nadmašio prethodni najbolji rezultat Srbije ikada, koji je postavio 21. marta. On je tada, na istom mestu, zabeležio daljinu od 71,43 metara, što je bilo bolje od 69,57 koje je Stevan Veselinović ostvario 2011. godine.

– Opet nas vreme nije baš poslužilo, bilo je malo hladnije, ali zadovoljni smo i ovim rezultatom, iako mi je pomalo žao što daljina nije bila iznad 73 metra. Jovanu je malo falilo da i to dostigne. Počeli smo da bacamo i teže sprave na treninzima i sada ćemo se fokusirati više na kladivo od šest kilograma, kako bismo probali da ispunimo normu za Svetsko juniorsko prvenstvo u Keniji – prokomentarisao je Jovanov trener Mirko Zeljković.

Adrijana Vilagoš, članica SAK Senta, oborila je juniorski državni rekord star 12 godina u bacanju koplja pošto je zabeležila daljinu od 60,46 metara. Mlađa juniorka, koristila je spravu težine 600 grama za juniorke i seniorke, a s vrha liste najuspešnijih svih vremena u našoj zemlji, svrgnula je Tatjanu Mirković (bivša Jelača) i njeno ostvarenje od 60,35 metara, iz 2009. godine.

Kod mlađih juniorki, Mina Amiyić je u Sremskoj Mitrovici kladivo od tri kilograma bacila do daljine od 51,39 metara, što je takođe novi državni rekord Srbije u toj kategoriji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here