Naslovna Hronika Na carini zaplenjene dve puške i okvir za pištolj

Na carini zaplenjene dve puške i okvir za pištolj

PODELI
Foto: Vibeko Consulting

U saradnji sa policijom zaplenjene su dve puške i okvir za pištolj sa 12 metaka, na prelazima Sremska Rača, Gradina i Batrovci, saopštila je danas Uprava carina. Putnici su pokušali da, bez prijavljivanja, prenesu pomenuto oružje preko granice.

Kako se navodi u saopštenju, prvi slučaj zabeležen je 11. januara na ulaznoj strani prelaza Sremska Rača u vozilu marke “Golf”, domaćih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 71-godišnji državljanin Srbije. Kod njega je pronađena neprijavljena puška marke “Crvena zastava”, kalibra 8×57 mm.

Na prelazu Gradina, 11. januara, u automobilu marke “Volvo”, švedskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji Palestinac, pronađena je gasna puška marke “Hatsan”, kalibra 5,5 mm, sa pripadajućom opremom, navodi se u saopštenju.

Istog dana na prelazu Batrovci, u vozilu marke “Audi” slovenačke registracije, kojim su putovala dvojica slovenačkih državljana albanskog porekla, zaplenjen je pun okvir za pištolj “Sig Sauer”, kalibra 9 mm, sa 12 metaka kalibra 9×19 mm, sa kombinacijom bakarnog i plastičnog zrna.

Sva tri slučaja je u dalju nadležnost preuzela policija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here