Naslovna Turizam Na graničnim prelazima čeka se od 30 do 120 minuta

Na graničnim prelazima čeka se od 30 do 120 minuta

PODELI

Auto-moto savez Srbije (AMSS) saopštioje večeras da su zadržavanja vozila na pojedinim graničnim prelazima od 30 do najduže 120 minuta, na izlazu iz zemlju u Batrovcima.

Pozivajući se na informacije Uprave granične Policije Srbije, zadržavanje za putnička vozila na granični prelazima Horgoš na izlazu iz Srbije je 60 minuta, na Gradini, na ulazu u zemlju, 40 minuta, na Preševu 30 minuta, a na Batrovcima, na izlazu, zadržavanje je 120 minuta.

Na ostim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na terminalima za teretna vozila nema zadržava.

Zbog božićnih praznika produženo je radno vreme graničnog prelaza Bajmok – Bačalmaš od sedam sati ujutru do ponoći i to će trajati do 16. januara.

Od 7 do 22 sata produženo je radno vreme graničnog prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom i to će važiti do 15. januara.

Vozačima se savetuje oprezna vožnja bez obzira što je u saobraćaju manji broj vozila, jer slabe snežne padavine kojih je bilo tokom noći i jutra uslovile su u nižim predelima vlažne kolovoze, a i pored interevncija zimskih službi nadležnih preduzeća ne treba zanemariti mogućnost poledice na mostovima, nadvožanjacima, kroz tunele ili preko planinskih prevoja.

Na tim mestima pojačano strujanje hladnog vazduha zato je opasnost od poledice izraženija, dok je na putevima kroz stenske useke učestala je opasnost od odrona.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here