Naslovna Dogadjaj “NA POLA PUTA ZAUSTAVILA ME POLICIJA. KUD SI POŠAO?! ” Ispovest prvog...

“NA POLA PUTA ZAUSTAVILA ME POLICIJA. KUD SI POŠAO?! ” Ispovest prvog penzionera kog je presrela policija zbog korone

Foto: alo

Podsećamo, odlukom države, posle 20 časova, svim osobama je zabranjeno da izlaze napolje

Krenuo sam samo do pošte da podignem pare. Zaustaviše me, strpaše u auto i vratiše kući. Ovako počinje svoju priču M.A. (67) iz Sremske Mitrovice, koji se lično uverio u ozbiljnost mera države u cilju obuzdavanja virusa korona.

Ovo se desilo juče, pa je ovaj penzioner još i dobro dobro prošao, imajući u vidu da je danas stupila na snagu stupila zabrana licima starijim od 65 godina da izlaze na ulicu posle 10 časova.

– Znao sam da su pooštrene mere, ali računam, moram da podignem novce i idem do prodavnice. Živim sam, nema ko drugi umesto mene. Na pola puta zaustavila me policija. Ličnu kartu i broj telefona. Kud si pošao?! Stavili su me u auto i vratili kući uz naredbu da ne smem da mrdnem iz dvorišta – opisuje susret sa organima reda M. A.

Policija je penzioneru odgovorila da ništa ne brine jer će ću lekove hranu i sve što mu treba neko brzo doneti.

– Tako je i bilo. Dođe komšija kog lično poznajem sa punim džakom hrane. Pitao sam koliko košta, dajem im karticu, rekoše mi “ništa ne košta, ne trebaju pare, samo sedi u kući” – priča stariji čovek.

Iznenađen brzom reakcijom i brigom M. A. se jedino požalio da nema kvasca. To ga brine. Više od toga ga brine i kako će posejati baštu ako nema ko da dođe da uzore zemlju. Kaže, srećom ima internet, i rado bi i sam pomogao nekome. Snage ima, ali i godina tek toliko da ne može.

IZVORalo
Prethodna vestSremska Mitrovica: Skraćeno radno vreme prodavnica i restorana
Sledeća vestMO liga Srem – Zapad: Roksa režirao pobedu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here