Naslovna Posao Na proleće počinje rekonstrukcija puta Ašanja-Šimanovci

Na proleće počinje rekonstrukcija puta Ašanja-Šimanovci

PODELI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislav Momirović posetio je danas opštinu Pećinci, gde je sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem razgovarao o kapitalnim ulaganjima u pećinačku opštinu. Tom prilikom je dogovoreno da će kompletna rekonstrukcija puta Ašanja-Šimanovci biti realizovana u dve faze.

Nakon sastanka ministar Momirović je izjavio da Pećinci nisu velika opština, ali da su jako značajni iz ugla privrede, jer su u ovu opštinu u prethodnom periodu došle velike investicije.

„Velika frekvencija kamiona je određene puteve zaista devastirala i mi smo dogovorili, u nekim realnim okvirima, kako možemo da ih rekonstruišemo ove i sledeće godine.Napravili smo program uz pomoć predsednika opštine i lokalne samouprave. Dogovorili smo se da najugroženiji put rekonstruišemo pola ove, a pola sledeće godine. Ja nisam želeo da dođem ovde da dam velika obećanja koja neće rezultirati rezultatima. Mislim da smo napravili jedan optimum šta mi kao Ministarstvo možemo da uradimo i dali smo obećanje da ćemo to izvršiti. Uveren sam da će građani videti da ćemo čim prođu snegovi, u narednih nekoliko meseci izvesti te radove“ – rekao je ministar Momirović.

Predsednik Đokić se zahvalio ministru Momiroviću što je našao vremena da se u direktnom razgovoru pronađe rešenje za problem koji građane opštine Pećinci muči već godinama.

„Već na proleće rešićemo deonicu puta od Ašanje do Preke kaldrme, a već iduće godine rešićemo drugi deo ovog puta – od Preke kaldrme do Šimanovaca. To je najgori deo puta koji trenutno imamo u opštini Pećinci“ – izjavio je predsednik Đokić i naglasio da je rekonstrukcija ove putne deonice prioritet pećinačke lokalne samouprave kada je reč o ulaganjima u putnu infrastrukturu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here