Naslovna Zabava Na put autobusom ili avionom UVEK bi trebalo poneti TENISKU LOPTICU! Evo...

Na put autobusom ili avionom UVEK bi trebalo poneti TENISKU LOPTICU! Evo zašto!

PODELI
Foto: profimedia

Ako ste malo viši od proseka, velika je verovatnoća da ćete, kada putujete autobusom ili avionom jedva uspeti da smestite svoje noge. Zbog ograničenog prostora možete da očekujete da ćete satima sedeti sa ukočenim vratom i leđima, što svakako utiče na raspoloženje i na zdravlje.

Iako većina ljudi zna da ustajanje i hodanje tokom vožnje ili leta može da pojača protok krvi, to nije uvek moguće (ili nije zgodno). Tu na scenu stupa teniska loptica. Zbunjeni ste? Nastavite da čitate!

Teniska loptica može da postidi sve one maštovite, kreativne i skupe uređaje kada je reč o ublažavanju bola, poboljšanju cirkulacije i ublažavanju ukočenosti. Ako je nosite sa sobom, teniska loptica može da spreči stvaranje ugrušaka krvi. Zato je uvek stavite u torbu i ponesite sa sobom, savetuje Readers Digest.

Kotrljanjem teniske loptice uz vaše telo opuštate ukočene mišiće i podstičete protok krvi. To je praktično vrhunska samomasaža u pokretu.

Postoje određeni delovi tela na koje bi trebalo da obratite posebnu pažnju. Ključni delovi tela koji zbog uslova u autobusima i avionima najviše pate jesu zglobovi, noge, gornji deo leđa i ramena. Lagano pritisnite tenisku lopticu na svako područje i valjajte je po njemu, a posebnu pažnju posvetite delovima koji vas najviše bole jer su najviše ukočeni, kao i delovima gde ste pod rukom osetili čvoriće.

Vrlo jednostavno rešenje, nije skupo, a može vam učiniti život lakšim i održati vas zdravim u ekstremnoj situaciji, kao što je višesatno sedenje u skučenom prostoru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here