Naslovna Vojvodina Na salašu Budai, na obodu Mužlje, trenutno su najveća atrakcija dva puleta

Na salašu Budai, na obodu Mužlje, trenutno su najveća atrakcija dva puleta

PODELI
Foto: zrenjaninski.com

Na salašu Budai, na obodu Mužlje, trenutno su najveća atrakcija dva puleta. Jedno ima dva i po, a drugo tri meseca. Mladunčad magarca, inače, spadaju u najslađu mladunčad domaćih životinja.

Moj otac je oduvek želeo da ima magarce. Kad su se stekli uslovi, kupovali smo jednog po jednog, pa sad imamo dve ženke i jednog mužjaka. A evo stiže i podmladak. Plan nam je da ih razmnožavamo, jer ih volimo, a postoji i potražnja za magarcima. Kao da su ponovo u modi – priča za portal zrenjaninski.com Ferenc Budai.

Magarci su stalno napolju, kad to vremenski uslovi dozvoljavaju, zajedno sa ostalim životinjama, kravama i ovcama, na ograđenom pašnjaku od 16 hektara. Uglavnom služe za ukras, ali ponekad i ponesu neki teret na pašu.

Zimi su sve životinje u zatvorenom. Prvo su sa pašnjaka u štale stigle krave, a onda i ostale životinje. Naravno, i magarci. Oni su vrlo zahvalne životinje, ne traže posebnu negu, ni posebnu ishranu. Nama je zadovoljstvo da ih imamo na našem salašu – kaže Ferenc Budai.

Životinjsko carstvo kod Budaijevih je veliko i šareno. Tu su krave, konj, svinje mangulice sa svojim podmlatkom, a i ukrštene mangulice sa domaćom svinjom. I, naravno, magarci sa svoja dva puleta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here