Naslovna Srem SAVA PRETI: Na snazi vanredne mere odbrane od poplava

SAVA PRETI: Na snazi vanredne mere odbrane od poplava

PODELI

RHMZ za područje Save, Drine, Južne Morave, Toplice, Jablanice i Veternice, Mlave, i Timoka  izdao je žuti hidro alarm.

“Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vrh talasa očekuje se 23. marta”, piše na sajtu RHMZ-a.

 

Foto: RHMZ

Na Savi kod Klenka i Jamene, jutros je uvedena vanredna odbrana od poplava, saopštavaju “Vode Vojvodine”. Vodostaj je kod Jamene dostigao 1.008, a kod Klenka 496 centimetara.
Dužina linije vanredne odbrane je sada 24,5 kilometara, piše “Dnevnik”.

Redovna odbrana od poplava uvedena je juče na levom nasipu Save kod Sremske Mitrovice, dok je prethodnih dana već uspostavljena od Progara do Kupinova, kod Hrtkovaca, u zoni Sremske Rače i na lokalitetu crpna stanica i ustava „Bosut“. Ukupna dužina nasipa koji su u redovnoj odbrani iznosi oko 72 kilometra, kažu u “Vodama Vojvodine”.

Vodostaj Dunava je u stagnaciji i manjem porastu sa tendencijom stagnacije do Slankamena, nizvodno porasta, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Vodostaj Tise je u porastu s tendencijom porasta naredna tri dana, dok je vodostaj Save

„Pripadnici Sektora za vanredne situacije i svih lokalnih štabova za vanredne situacije od 2. marta su u stanju su priparavnosti. Nema izlivanja Save, pratimo situaciju na terenu i očekujem da će stanje pune pripravnosti kada je reč o Savi i ostalim vodotokovima u Srbiji, potrajati do 25. marta“, rekao je Marić.

On je podsetio da je Republički štab za vanredne situacije već 5. marta zadužio Sektor za vanredne situacije, javna preduzeća „Srbija vode“, „Vojvodina vode“ i Republički hidrometerološki zavod da prate situaciju na terenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here