Naslovna Srem Sremska Mitrovica Načelnik PU Sremska Mitrovica: Netačne su tvrdnje Nove stranke da nakon poziva...

Načelnik PU Sremska Mitrovica: Netačne su tvrdnje Nove stranke da nakon poziva nije poslata patrola na izborno mesto

PODELI

Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica Ðura Mandić izjavio da su netačne tvrdnje Nove stranke, koje su se pojavile na društvenim mrežama, da je odbijeno da se pošalje patrola policije na biračko mesto 25 u Sremskim Mihaljevcima nakon prijave.

“Apsolutno su netačne tvrdnje Nove stranke na društvenim mrežama da je načelnik Policijske stanice Pećinci odbio da pošalje patrolu na biračko mesto broj 25 u Sremski Mihaljevcima, kada je njihova predstavnica prijavila da je jedan od birača pokušao da joj se suprotstavi, nakon što je ona htela da ga uslika mobilnim telefonom. Istine radi, odmah po pozivu predstavnice Nove stranke policijska patrola je izašla na teren, ali na licu mesta nije zatekla osobu, koja ju je navodno napala. Takođe, policiji je i sekretar izborne komisije u Pećincima prijavio upravo tu predstavnicu Nove stranke da je napala jednu osobu na biračkom mestu u Sremskim Mihaljevcima. O ovim događajima odmah je obavešten nadležni tužilac”, istakao je u svojoj izjavi Mandić.

Načelnik je dodao i da je, policiji i sekretar izborne komisije u Pećincima prijavio upravo tu predstavnicu Nove stranke da je napala jednu osobu na biračkom mestu u Sremskim Mihaljevcima i navodi da je o tim događajima odmah obavešten nadležni tužilac.

“Takođe, neistinite su i tvrdnje da je načelnik Policijske stanice Pećinci uputio psovke putem telefona njemu napoznatoj osobi, koja se predstavila kao sekretar Nove stranke, a koja je od njega tražila informacije o događaju koji je prijavljen policiji. On je tu osobu uputio na nadležne organizacione jedinice u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koje su zadužene za davanje zvaničnih informacija, bez ikakvih pogrdnih reči”, objasnio je Mandić.

Policija će kao i uvek postupati profesionalno, po prijavama svih građana, kako bi se rasvetlile okolnosti svih događaja, istaknuto je na kraju saopštenja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here