Naslovna Posao Nacionalna služba za zapošljavanje neke usluge i dalje obavlja elektronskim putem

Nacionalna služba za zapošljavanje neke usluge i dalje obavlja elektronskim putem

PODELI

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da je i nakon ukidanja vanrednog stanja prilagodila rad novonastalim okolnostima, kako bi na što izašla u susret korisnicima i omogućila da se neke usluge i dalje obavljaju elektronskim putem.

Lica koja traže zaposlenje, od ponedeljka 11. maja, mogu elektronskim putem da se prijave na evidenciju, podnesu zahtev za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za slučaj nezaposlenosti, kao i zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završe obuku “Put do uspešnog preduzetnika”.

Takođe, poslodavci imaju mogućnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za učešće u programima aktivne politike zapošljavanja, za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i za izdavanje dozvole za rad stranca.

Svi tražioci zaposlenja kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predviđenim rokovima biće obavešteni o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronski ili telefonom.

Neposredan prijem klijenata, obavljaće se isključivo u situacijama kada ne postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here