Naslovna Vojvodina Nagrada Grada Kikinde medicinskoj sestri Milici Isakov

Nagrada Grada Kikinde medicinskoj sestri Milici Isakov

PODELI
Foto: rtv.rs

KIKINDA – Dobitnica ovogodišnje Nagrade Grada Kikinde je Milica Isakov, glavna medicinska sestra Infektivnog i Kovid odeljenja kikindske Opšte bolnice. Najviše gradsko priznanje dodeljeno joj je za doprinos očuvanju zdravlja građana i požrtvovan rad sa pacijentima. Svečano obeležavanje Dana grada i uručenje Nagrade i priznanja upriličeno je danas u kikindskoj Gradskoj kući.

Nakon 35 godine staža, Milica Isakov, glavna medicinska sestra Infektivnog i Kovid odeljenja kikindske Opšte bolnice imala je najtežu borbu baš u poslednje dve godine. Kako naglašava, u toj borbi protiv kovida uvek je bila deo tima.

Milica Isakov, dobitnica Nagrade Grada Kikinde kaže:

-Ja, kao pojedinac, ne mogu da uradim ništa, odnosno jako malo. Ali, izuzetno sam ponosna zato što sam medicinska sestra i zato što iza sebe imam jedan predivan tim Infektivnog odeljenja i Kovid odeljenja.

Pored godišnje Nagrade, na svečanosti obeležavanja Dana grada Kikinde, uručena su ovogodišnja priznanja najzaslužnijim pojedincima u oblasti kulture, obrazovanja, privrede i preduzetništva, sporta, humanitarnog rada:

Prof. dr Biljana Jeremić, dobitnica priznanja “Jovan Ćirilov” ističe:

– Privilegija jeste raditi sa svim tim ljudima, pokazivati im i objašnjavati ne samo u horskoj muzici, nego i u pedagoškom radu, koliko je muzika značajna u životima svih nas.

Dejan Ćirić, dobitnik priznanja “Stefan Bon” kaže:

– Izuzetna je čast biti u ovakvom društvu nagrađenih, ali je i obaveza za sve nas. Dolazim iz privatnog preduzetništva i zadatak pred nama je da i dalje napredujemo u radu i da, pre svega, pomažemo gradu kad god smo u prilici.

Koliko vole svoj grad, nagrađeni, kao i mnogi drugi Kikinđani pokazuju svakodnevno.

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde kaže:

– Njihov doprinos društvu ponekad možda i ne vidimo. Hvala svima koji su poredložili ove predivne lličnosti, predivne osobe, Kikinđane koji zaslužuju da ponesu nagrade grada.

Praznik grada proslavlja se 28. decembra, kada je davne 1892. godine Kikinda proglašena za grad sa uređenim senatom. Baš tog datuma, gradska priznanja dobijaju najbolji i najzaslužniji Kikinđani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here