Naslovna Srem Inđija NAGRADA ZA TRUD I ZNANjE: Uručeno 90 ugovora o stipendiranju studenata opštine...

NAGRADA ZA TRUD I ZNANjE: Uručeno 90 ugovora o stipendiranju studenata opštine Inđija

PODELI

U Skupštinskoj sali opštine Inđija upriličen je prijem najboljih studenata koji su svojim trudom ostvarili uslove za opštinsku stipendiju u iznosu od 15 hiljada dinara. Ukupno je 90 studenata ostvarilo tu mogućnost a ugovor o stipendiji uručio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.
„Ponosni smo na ove mlade ljude, oni su naša budućnost i mislim da se ovim na najbolji mogući način pokazuje koliko nam je stalo do položaja studenata i da pokažemo koliko brinemo kako danas kada pričamo o stipendijama, tako i o svemu onome što ih čeka nakon završetka studija“.

Gak je podsetio da je prilikom preuzimanja odgovornosti 2016. godine opštinska stipendija za studente bila 7.5 hiljada dinara a da je danas duplirana i iznosi 15 hiljada dinara.

„Ako se realizuje velika investicija koju čekamo moći ćemo da dodatno podignemo stipendije“, rekao je Gak. „A gde da uložimo sredstva ako ne u mlade, kulturu i sport“.
Predsednik je predstavio projekat „kadrovskih stanova“ koji će opština realizovati u narednom periodu a tiče se mladih i obrazovanih ljudi sa inđijske teritorije. Napomenuo je da će opština učiniti sve što je u njenoj moći kako bi zadržala najbolje stručnjake-kako kroz izgradnju kadrovskih stanova tako i kroz privlačenje novih investicija i obezbeđivanju kvalitetnih uslova za život.
Takođe, Gak je pozvao studente da se obrate opštini za pomoć i preporuku prilikom zapošljavanja kao i za druge probleme sa kojima se suočavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here