Naslovna Srem Pećinci Nagrađeni najbolji učenici opštine Pećinci

Nagrađeni najbolji učenici opštine Pećinci

PODELI

Predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović uručio je danas novčane nagrade i priznanja đacima generacije i vukovcima iz sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine i srednje Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“, kao i učenicima koji su postigli značajne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Od prošle godine novčane nagrade su uvećane za 50 odsto, tako da je danas nagrađeno 4 đaka generacije sa po 30 hiljada i 16 vukovaca sa po 15 hiljada dinara, dok su 10 učenika i nastavnika koji su bili uspešni na republičkim i međunarodnim takmičenjima nagrađeni sa priznanjem i knjigom, a ovi učenici će zasluženo otputovati na nagradno putovanje, koje je takođe, postalo tradicija u pećinačkoj opštini.

Kako nam je rekao predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović u pitanju je lepa tradicija naše opštine, koja ima za cilj da nagradi, ali i motiviše učenike i njihove nastavnike u postizanju što boljih rezultata.

„Lokalna samouprava vodi računa o svakom detetu – od samog rođenja, preko školovanja do zaposlenja. Svako novorođenče u našoj opštini dobije jednokratni novčani dodatak u iznosu od 40 hiljada dinara. Trudimo se da, koliko možemo, obezbedimo našoj deci bezbedan i uslovan boravak u vrtićima i školama, a razvijena industrijska zona u Šimanovcima i brojne svetske kompanije koje posluju tamo može da obezbedi zaposlenje svakome ko to želi, i zato bih najsrećniji bio kada bi se svi oni, po završetku školovanja, vratili u svoju opštinu, zaposlili se i osnovali porodice. Uvek naglašavam da se trud i marljiv rad isplate, zato sam danas izuzetno ponosan na sve nagrađene učenike, jer oni su najbolji od najboljih“ – rekao je predsednik Trbović, i dodao da je novina od ove godine da se pored učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima nagrađuju i nastavnici – mentori koji su ih pripremalo za takmičenja, jer je ovaj uspeh svakako i njihova zasluga.

Đak generacije srednje Tehničke škole iz Pećinaca, smer ekonomski tehničar Slavoljub Trišić kaže da mu je sledeća stanica Ekonomski fakultet u Beogradu, gde se nada da će nastaviti da postiže odlične rezultate

„Zahvalio bih se opštini Pećinci na ovim lepim nagradama. Nadam se da će mlađe generacije ovo motivisati i da će ih sledeće godine biti u još većem broju. Nadam se da će se naša opština ponositi sa nama i našim budućim rezultatima, i da ove nagrade nisu za džabe, jer mi možemo biti svetla budućnost naše opštine“ – izjavio je Trišić.

Jedna od nagrađenih nastavnica je Maja Trkulja Maksimović nastavnica geografije u OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, koja nam je rekla da je ovo veliki uspeh za nju kao pedagoga.

„Moram da naglasim da je veoma teško doći do republičkog takmičenja, proći opštinsko i okružno takmičenje. Na republičkom je zastupljeno osim teorijskog dela testa i nema karta, tako da je zaista ogroman trud uložen da bi se osvojilo drugo mesto. Srećna sam, zadovoljna i ponosna zbog postignutog rezultata, kao i zahvalna Opštini na ovoj nagradi“ – kazala je nastavnica Maja.

Svečanost su upotpunili polaznici Studija za muzičku edukaciju i obrazovanje Mila Cvetković i Branko Plavšić, i članica Literarne radionice „Družina duginih boja“ Marina Mihajlović, koji su ujedno bili i među nagrađenima za uspehe postignute na Međunarodnim takmičenjima.

SPISAK NAGRAĐENIH UČENIKA

ĐACI GENERACIJE:

Nevena Ignjatović OŠ „Slobodan Bajić Paja“, Pećinci

Linda Molnar OŠ „Dušan Jerković Uča“, Šimanovci

Vojislav Mitrović OŠ „Dušan Vukasović Diogen“, Kupinovo

Slavoljub Trišić STŠ „Milenko Verkić Neša“, Pećinci

VUKOVCI:

OŠ „ Slobodan Bajić Paja“, Pećinci:

Miljana Lazarević

Marija Stanić

Dejan Opačić

Milica Doroški

Jelena Rajić

Katarina Devčić

Anastasija Komazec

Sara Marković

OŠ „Dušan Jerković Uča“, Šimanovci:

Jana Terzić

Marko Pešut

OŠ „Dušan Vukasović Diogen“, Kupinovo:

Branislava Đuričić

Miloš Janković

Aleksandar Jovanović

Aleksandra Milivojević

Jovana Moravčić

Aleksandra Orlović

UČENICI KOJI SU OSTVARILI ZNAČAJNE REZULTATE NA REPUBLIČKIM I MEĐUNARODNIM TAKMIČENJIMA:

Jovana Maksimović, OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci – Geografija – Nastavnica Maja Trkulja Maksimović

Gordana Božić OŠ „ Dušan Vukasović Diogen“, Kupinovo – Srpski jezik – Nastavnica Mirjana Dobrić

Vojislav Mitrović OŠ „Dušan Vukasović Diogen“, Kupinovo – Geografija – Nastavnik Aleksandar Ristić

Linda Molnar OŠ „Dušan Jerković Uča“, Šimanovci – Ruski jezik – Nastavnica Danijela Stanić

Aleksandra Đenić OŠ „Dušan Jerković Uča“, Šimanovci – Ruski jezik – Nastavnica Ana Kovačević

Katarina Devčić OŠ“ Slobodan Bajić Paja“, Pećinci – Istorija – Nastavnica Darija Švonja

Milica Doroški OŠ „ Slobodan Bajić Paja“, Pećinci – Biologija – Nastavnica Irena Radivojević

Mila Cvetković – Studio za muzičku edukaciju i obrazovanje, Pećinci – Drugo mesto na Međunarodnom festivalu Pijanizma u Sremskoj Mitrovici

Branko Plavšić – Studio za muzičku edukaciju i obrazovanje, Pećinci – Drugo mesto na Međunarodnom festivalu Pijanizma u Sremskoj Mitrovici

Mentor Branka Savić – Studio za muzičku edukaciju i obrazovanje, Pećinci

Marina Mihajlović – Literarna radionica “Družina duginih boja” – Nagrada na Međunarodnom konkursu poezije „Mašta i snovi“

Mentor Radovan Drljača – Literarna radionica “Družina duginih boja”

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here