Naslovna Srem Ruma Nagrađeni najbolji učenici rumske opštine

Nagrađeni najbolji učenici rumske opštine

PODELI

U Kulturnom centru “Brana Crnčević”, okupili su se najbolji đaci osnovnih i srednjih škola sa teritorije Opštine Ruma. Za njih organizovana prigodna svečanost na kojoj su im dodeljene diplome i novčane nagrade.

Lokalna samouprava je sa po 5.000 dinara nagradila ukupno 121 učenika, od čega njih 86-oro su dobitnici Vukove povelje, a 35 učenika se istaklo rezultatima na republičkim takmičenjima, gde su osvajali jedno od prva tri mesta.

Osnovcima i srednjoškolcima nagrade i diplome je uručio predsednik Skupštine Opštine Ruma Stevan Kovačević i tom prilikom pohvalio njihovu marljivost i uloženi trud u dosadašnjem školovanju.

“Veliko mi je zadovoljstvo što baš na Vidovdan, veliki crkveni, ali značajan istorijski datum za naš narod, mogu u ime lokalne samouprave da uručim nagrade najboljim đacima naše opštine. Ovi učenici su završili samo deo svog školovanja, ali su već sada pokazali da su spremni da istraju na putu sticanja znanja i na taj način su se kandidovali da u budućnosti budu lideri u onim oblastima kojima će se baviti. Ponosni smo što naša lokalna zajednica ima mlade ljude na koje može da računa i ja im svima želim mnogo uspeha u obrazovanju i daljem životu”, rekao je Kovačević.

Uz stečeno znanje, mnogobrojne nagrade, iz svojih škola rumski učenici nose lepa sećanja, ali, kako su rekli, i osećaju veliku zahvalnost prema učiteljima, nastavnicima i profesorima koji su im nesebično pomagali tokom školovanja.

“Vukova diploma je krunisala sav moj osmogodišnji trud i predstavlja mi pre svega ličnu satisfakciju, ali i podstrek da nastavim dalji rad na svom obrazovanju. Verujem da se tako osećaju svi đaci koji su danas u Kulturnom centru, jer svi smo mi uložili puno napora da bi ovde danas bili. Kad imate cilj, onda je lako napraviti raspored obaveza i naći vremena i za druge stvari”, izjavila je Nataša Vojnović iz OŠ “Dušan Jerković”, buduća učenica Srednje poljoprivredno – prehrambene škole “Stevan Petrović – Brile”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here