Naslovna Srem Ruma Nagradni izlet za učenike i nastavnike rumske škole

Nagradni izlet za učenike i nastavnike rumske škole

PODELI

Učenici SSŠ “Branko Radičević” iz Rume sa svojim nastavnicima odazvali su se edukativnom nagradnom izletu koji se realizovao u ponedeljak, 11. juna 2018. godine.

25 “Eko izletnika” pošli su organizovanim prevozom put Karlovaca u 7:45 ispred škole. U 9:00 dočekali su ih mladi volonteri iz Ekološkog centra ”Radulovački” i poveli ih u fruškogorsku avanturu.

Tokom jednodnevnog izleta, nagrađeni učesnici sa nastavnicima koordinatorima – jedna od njih je i škola ”Branko Radičević”, obišli su gradsko jezgro Sremskih Karlovaca, Ekološki centar Radulovački, upoznali Specijalni rezervat prirode „Koviljsko-petrovaradinski rit“ tokom vožnje Dunavom, uživali u radionicama „Upoznaj Dunav“, a na Stražilovu su se upoznali sa osnovnim karakteristikama Nacionalnog parka „Fruška gora“ kroz radionice „Oseti prirodu“, “Ulazna karta za prirodu” i slično.

Izlet je započeo sa upoznavanjem Stražilova i planinarskim pohodom do Planinarskog doma. Nakon kratkih pauza provedenih u druženju, obišli smo i Karlovce, koje nam je turistički vodič predstavio od istorisjkih znamenitosti do današnjih vrednosti poznatog sremačkog mesta. Učenici su uživali u jednočasovnoj vožnji Dunavom, upoznavanju sa okruženjem, posmatranjem prirode i u razgovoru sa radioničarima – vodičima iz Ekološkog centra Radulovački.

Veoma korisno proveden dan u prirodi uz radionice, druženje, uživanje i osnaživanje ekološke svesti kod mladih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here