Naslovna Srem Pećinci Nagradno letovanje za najbolje pećinačke đake

Nagradno letovanje za najbolje pećinačke đake

PODELI
Osnovci i srednjoškolci sa teritorije opštine Pećinci, otputovali su sinoć na zasluženo nagradno letovanje u Herceg Novi, u organizaciji Sportskog saveza “Razvoj sportova”. Letovanje za najuspešnije đake već petu godinu zaredom finansira pećinačka lokalna samouprava, a kako nam je rekao zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić nagradna putovanja su jedan vid podsticaja za decu da uče što bolje i da se bave sportom.

“Trudimo se da na svaki način podstaknemo decu da se od malih nogu bave sportom ali i da postižu što bolje rezultate u učenju. Pored nagradnog letovanja, pećinačka lokalna samouprava nagrađuje i novčanim nagradama đake generacije i nosioce Vukove diplome, a svakog leta, zajedno sa Razvojem sportova, organizujemo na pećinačkim Bazenima besplatnu školu plivanja, dok je za odlične učenike ulaz na pećinačke bazene tokom kupališne sezone je besplatan” – rekao je Vojkić.

Nagradno letovanje i ove godine, kao i prethodnih, zaslužili su učenici koji su ostvarili najbolje rezultate u učenju i školskom sportu, a prema rečima predsednika Sportskog saveza Siniše Đokića ove godine izbor nije bio lak.

“Iako je naš primaran cilj dovesti decu na sportske terene, uvesti ih u svet sporta i tu zadržati, ipak mi je posebno drago da je iz godine u godinu sve više dece koja postižu odlične rezultate u učenju. Zaista se trude, poseduju takmičarski duh i žele da ostvare što bolje rezultate, jer ih očekuju i vredne nagrade. Siguran sam da je ove godine bilo dece koja su takođe zaslužila letovanje zbog uloženog truda tokom protekle školske godine, ali na kraju zbog ograničenog broja dece morali smo birati samo najbolje” – rekao je Đokić.

Osmesi na licima dece i uzbuđenje pred put svakako da su ohrabrenje za njihove vršnjake, a posebno srećna je i učenica iz Obreža Ana Marković, koja je zaslužila letovanje na osnovu postignutog uspeha u školskom sportu, prvenstveno dobrih rezultata u odbojci, a kako kaže potrudiće se i sledeće godine da zalsuži letovanje i da postignu još bolje rezultate u odbojci.

Ukupno 55 učenika u pratnji četiri nastavnika, pedijatra iz Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“ iz Pećinaca i predsednika Razvoja sportova Siniše Đokića provešće dvanaest dana u Herceg Novom, tokom kojih ih očekuje, pored zasluženog odmora, još niz sportskih aktivnosti kao i razni izleti po crnogorskoj obali.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here