Naslovna Posao NAJAVLJEN POČETAK RADOVA! Ugovor za auto-put od POŽEGE do DUGE POLJANE već...

NAJAVLJEN POČETAK RADOVA! Ugovor za auto-put od POŽEGE do DUGE POLJANE već od nove godine!

PODELI
Foto: profimedia

Predsednik Srbije je podsetio da su nedavno počeli radovi na auto-putu i brzoj saobraćajnici Ruma-Šabac-Loznica, kao i da je istog dana potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora.

Srbija je izgradila veliki broj auto-puteva i mnoge započela, a sledeće godine će biti potpisan i ugovor za nastavak Koridora 11 od Požege do Duge Poljane, prema granici sa Crnom Gorom, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gostujući na Pinku u emisiji Hit-Tvit, Vučić je govoreći o auto-putevima podsetio da se za 10 dana otvara autoput od Surčina do Obrenovca i da se na tom pravcu gradi deonica od Preljine do Požege.

– Ostaje nam još jedna deonica od nešto manje od 107 kilometara do Boljara na crnogorskoj granici. Tu ćemo prvo da radimo deo od Požege do Duge Poljane, koja se nalazi između Sjenice i Novog Pazara, i mislim da možemo sledeće godine da potpišemo za tu deonicu – naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je podsetio da su nedavno počeli radovi na auto-putu i brzoj saobraćajnici Ruma-Šabac-Loznica, kao i da je istog dana potpisan ugovor za izgradnju Moravskog koridora.

Vučić je rekao da to nije bilo urađeno samo zbog televizije već da se puno radili da bi se sve to pripremilo, kao i da je prikupljen novac. On je podsetio da su završeni ove godine južni i istočni kraka Koridora 10 i dodao da će uskoro početi gradnja i autoputa Niš – Merdare.

– To više nego dovoljno govori šta smo sve uradili i započeli – naglasio je Vučić.

Kaže da država to može zato što ima više novca i zato što se štedelo. Predsednik je istakao da je u prethodnom periodu najviše kašnjenja bilo na Koridoru 10 i da toga više neće biti, kao i da se sada završavaju autoputevi na koje su građani čekali i više decenija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here