Naslovna Sport Najbolje svetske basket reprezentacije 7. marta u Novom Sadu

Najbolje svetske basket reprezentacije 7. marta u Novom Sadu

PODELI
Foto: nsuzivo

U maloj dvorani SPENS-a u Novom Sadu, u subotu, 7. marta u biće održan veliki  međunarodni, predolimpijski turnir 3×3 u organizaciji Sportskog košarkaškog udruženja 3×3 Novi Sad, uz podršku Košarkaškog saveza Srbije i Olimpijskog Komiteta.

U cilju pripreme naše reprezentacije za Olimpijadu, promocije sporta i zdravog načina života u Olimpijskoj godini, Novosađani i svi ljubitelji basketa uživaće u spektakularnim utakmicama nekih od najboljih 3×3 reprezentacija sveta.

Basket 3×3 kao posebna sportska disciplina po svim zvaničnim pokazatiljima postao je nacionalni sport broj jedan u Srbiji. U prilog tome ide da je Olimpjiski Komitet Srbije upravo kao najsigurniju medalju na narednoj Olimpijadi Tokio 2020. naznačio baš ovu koju naša muška basket selekcija treba da osvoji. Uveliko je poznato da smo osvajači 4 svetska i 2 evropska zlata, ali pre svega prva 3×3 federacija na svetu.

Upravo iz tog razloga nametnula se prilika da kao pripreme za narednu Olimpijadu Novi Sad orgnaizuje pripremni turnir tokom kojeg će učestvovati 6 reprezentativnih 3×3 selekcija.

Ulaz na turnir je besplatan za sve posetioce.

Ova basket atrakcija biće organizovana po najvišim FIBA pravilima a Novi Sad, svetska prestonica basketa, ponovo će biti u prilici da ugosti najbolje igrače 3×3 scene sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here