Naslovna Hronika NAJBOLJEM DRUGU PRESUDIO NOŽEM

NAJBOLJEM DRUGU PRESUDIO NOŽEM

PODELI
foto: vecernje novosti

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici počinje suđenje za ubistvo Veljka Vasiljevića (17), osumnjičen Dušan Milanović (19)

DUŠAN Milanović (19) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, osumnjičen za ubistvo prijatelja i komšije Veljka Vasiljevića (17), sešće u ponedeljak na optuženičku klupu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, kada će se održati pripremno ročište pred početak suđenja. Protiv njega je u julu podignuta optužnica za krivično delo ubistvo, a slučaj će voditi sudija Miodrag Rosić.

Porodica ubijenog Vasiljevića očekuje da će suđenje biti pravedno, i kako kažu za “Novosti”, nadaju se da će konačno dobiti odgovor od osumnjičenog zašto je ubio Veljka.

– Posle tragedije u porodici, životi su se svima promenili. Svi znamo da nam sada treba najviše snage, da istrajemo i sačekamo pravdu za našeg sina – kaže otac Nikica Vasiljević.

Ubistvo, koje se dogodilo 12. januara ove godine, potreslo je prijatelje, poznanike, rodbinu obojice mladića, koji još ne mogu da se oporave od šoka, od kada je odjeknula vest da je Dušan, sa četiri uboda nožem, usmrtio najboljeg prijatelja.

– Dušan je mog sina pozvao da izađe na ulicu, a poneo je nož koji je imao sečivo dugačko 15 centimetara. Šta mi drugo možemo da mislimo sem toga da je on planirao ono što je i uradio. Zašto bi poneo nož, a zove ga da se obračunaju?! Samo da moj sin tada nije izašao, sve bi danas bilo drugačije – govori skrhan od bola otac ubijenog mladića.

Zločina koji se desio na dečjem igralištu u Ulici Slobodana Penezića, nakon što su se dvojica mladića prvo zakačila u gradu, a onda kada su se vratila kućama nastavila prepucavanje putem poruka na “Instagramu”, nerado se prisećaju Laćarci. Na mestu gde je Veljko izdahnuo podignuta je spomen-ploča, a na zidu igrališta oslikan je mural sa njegovim likom.

Prema istrazi, Dušan je Veljka ubo dva puta u butinu, jednom u rame i srce, što je bilo fatalno za mladića.

DOKAZ

PORODICA Vasiljević predala je tužilaštvu prepisku porukama između Dušana i Veljka.

– Moj sin je stalno tražio odgovor zašto ga je on napao u gradu, tvrdeći da nije bilo razloga, da ništa nije kriv, ali je on insistirao da dođe kod terena. Čak mu je Dušan uputio poruku u kojoj kaže: “Ionako ću za tebe dobiti deset godina i izaći do tridesete.” Dopisivanje je završeno u 2 i 50, tada je Veljko krenuo prema njemu – priča Nikica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here