Naslovna Kultura Najbolji orkestar na 11. svetskom “Tamburica festu 2018”

Najbolji orkestar na 11. svetskom “Tamburica festu 2018”

PODELI

Gradski tamburaški orkestar “Branko Radičević” iz Rume, pod umetničkim rukovodstvom prof. Smiljane Jančić, proglašen je za najbolji orkestar na 11. svetskom tamburaškom festivalu “Tamburica fest 2018” u Novom Sadu. Ovu nagradu Rumljani su osvojili u konkurenciji velikih tamburaških orkestara iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, BiH i Srbije, što ujedno predstavlja i posebnu karakteristiku ovogodišnjeg festivala jer su se po prvi put takmičili veliki tamburaški orkestri.

-Kompozicije koje smo izveli na festivalu su bile kombinacija instrumentalne muzike i to “Vojvođanska igra br. 2” – Makse Popova, “Valcer cveća” – P.I.Čajkovskog i “Igra Sabljama” – A.Hačaturijana, a u domenu vokalno-instrumentalne muzike nastupili smo sa našom Milicom Radonić u izvođenju predivne španske pesme “Historia de un amor”- C.E.Almarana. Nagrade nam prijaju ali stvaraju i odgovornost i obavezu za dalji rad – rekla nam je umetnički rukovodilac i dirigent orkestra prof. Smiljana Jančić.
Nagrade najboljima su uručili Franjo Batorek predsednik stručnog žirija, Miro Marinković predsednik Evropskog saveza tamburaša, Dragan Janković predsednik i član direkcije festivala, Danilo Ninković muzički urednik, Jovan Adamov umetnički direktor festivala i  Jovan Pejčić direktor tamburica festa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here