Naslovna Srem Sremska Mitrovica Najboljim studentima Sremske Mitrovice uručene stipendije

Najboljim studentima Sremske Mitrovice uručene stipendije

PODELI

Tradicionalno, 13. godinu za redom, Grad Sremska Mitrovica stipendira svoje najbolje studente. To je odluka kojom lokalna samouprava želi da pokaže da vodi brigu o mladima, posebno onima koji svojim znanjem, radom i zalaganjem zaslužuju da i Grad na neki način stane iza njih.

Grad Sremska Mitrovica je najboljim studentima obezbedio stipendije iz budžeta u visini od 11.000 dinara mesečno. Stipendije su dodelili redovnim studentima koji studiraju na teret Republike Srbije na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija i sa prosečnom ocenom 9,5.

Ugovore o stipendiranju, na svečanosti u Gradskoj kući, danas su studentima uručili zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i načelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić. Ove godine grad stipendira 56 studenata koji imaju prosek ocena 9,5 ili više od toga.

Ilija Nedić načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport čestitao je svim dobitnicima i rekao: “Ove godine imamo devet studenata koji imaju 10,0 prosek i pokazalo se da je iz godine u godinu sve veći broj studenata koji ispunjavaju uslov za dobijanje stipendije, što znači da su motivisani da bolje uče i ovim stipendijama koje daje Grad Sremska Mitrovica. Za ove namene u budžetu je izdovojeno ukupno 110.000 dinara, 11.000 mesečno dobijaju deset meseci. Svima čestitam i želim puno uspeha u nastavku školovanja.”

Novi mali gradonačelnik Sremske Mitrovice

Mitrovica je zaista bogat grad, bogat što ima ovako dobre studente, što ima njihovo znanje, čulo se na svečanoj dodeli.

Odlukom Gradskog veća povećani su kriterijumi u odnosu na prethodne dve godine sa ciljem da se stipendiraju zaista najbolji studenti, a povećani su i mesečni iznosi koje će odabrani dobijati. Nagrađeni će primati stipendije tokom školske godine.

Stipendije su dobili:

700-20

700-21

700-22

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here