Naslovna Srem Pećinci NAJEZDA DIVLJIH SVINJA: Meštani prave čeke

NAJEZDA DIVLJIH SVINJA: Meštani prave čeke

PODELI

U ataru sela Karlovčić divlje svinje svake godine pričine veliku štetu na poljoprivrednim usevima, a ključna linija odbrane od ove pošasti su lovci iz Lovačkog društva Karlovčić, koji se ovih dana intenzivno pripremaju za sezonu prolećne setve koja je okidač za najezdu divljih svinja. Kako nam je rekao predsednik Lovačkog društva Karlovčić Milan Stepanović, članovi ovog Lovačkog društva su, zajedno sa meštanima i kolegama lovcima iz Brestača i Pećinaca, prethodnog vikenda postavili 18 novih čeka u ataru Karlovčića, koje će im omogućiti bolju zaštitu atara.

„Sami smo napravili osam novih čeka, dok smo 10 dobili na poklon od naših prijatelja iz Lovačkog društva Donji Tovarnik. Tokom prošle godine smo postavili 27 novih čeka, tako da je sada po ataru raspoređeno ukupno 70 čeka koje će nam u značajnoj meri olakšati odbranu atara od divljih svinja. Nove čeke smo postavili u onim delovima atara gde je prošle godine pričinjena najveća šteta, kako bismo upravo na tim mestima pojačali zaštitu. Od 15 aprila lovci će svakodnevno dežurati i vršiti odstrel divljih svinja koje zalaze u atar, a kako su čeke prenosive, ukoliko primetimo veću štetu u nekim delovima atara, na tim delovima ćemo premeštanjem čeka pojačavati zaštitu“ – kaže Stepanović.

Veliku podršku lovcima pružaju i sami vlasnici parcela, koji takođe svakodnevno obilaze atar i teraju divlje svinje od useva, a u akciju se uključila i Mesna zajednica Karlovčić.

Samo tokom protekle godine lovci su u ataru Karlovčića i okolnim atarima odstrelili ukupno 102 divlje svinje i na taj način umanjili štetu koju ove životinje nanose poljoprivrednicima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here