Naslovna Srem Pećinci Najmlađi ekološkim porukama započeli Dane opštine Pećinci

Najmlađi ekološkim porukama započeli Dane opštine Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Današnjom likovnom i dramskom radionicom „Posadi drvo – Recikliraj“ u centru Pećinaca, polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ na simboličan način otvorili su Dane opštine Pećinci, koji se ove godine obeležavaju nizom manifestacija od 16. do 22. maja.

Male umetnike – ekologe obišao je predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić, koji je tom prilikom rekao da je ovo najlepši početak obeležavanja Dana opštine.

-Izuzetno mi je drago da su baš najmlađi stanovnici naše opštine, svojim osmesima i porukama o značaju očuvanja prirode započeli proslavu u čast osnivanja naše opštine. Ekološka svest se razvija od malih nogu i drago mi je da vidim da deca već razumeju zašto je važno da čuvaju životnu sredinu, a mi stariji bi mogli da se ugledamo na njih – rekao je predsednik Đokić, koji se i sam pridružio najmlađima u oslikavanju makete planete Zemlje.

Najmlađi polaznici pećinačke predškolske ustanove oslikavali su drvo i planetu Zemlju, a po rečima Anite Volčevski direktorke PU Kameni, ekološka radionica okuplja decu oko iste ideje sa jednim ciljem – kako i na koji način sačuvati našu životnu sredinu. Ona dodaje, da se ova vaspitno-obrazovna ustanova, u okviru svojih redovnih ekoloških aktivnosti, priključila i projektu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, u okviru kojeg sakupljaju otpad – plastične flaše, limenke, čepove, baterije i hartiju.

Kako je rekla, likovna radionica danas je održana i u objektu predškolske ustanove u Šimanovcima, dok će mališani u objektu ove ustanove u Deču svoju kreativnost i ekološku svest iskazati sutra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here