Naslovna Kultura Najsavremenija oprema stiže u rumski bioskop – Prvi u Sremu, četvrti u...

Najsavremenija oprema stiže u rumski bioskop – Prvi u Sremu, četvrti u Srbiji

Foto: d13/shutterstock.com

Kulturni centar Brana Crnčević dobiće novi digitalni projektor i filmsku opremu za digitalizaciju, pa će tako svi ljubitelji sedme umetnosti u Rumi biti u prilici da prate najkvalitetnije i najpopularnije filmske naslove u vrhunskoj projekciji.
Ugovor o kupovini projektora potpisan je u Gradskoj kući u Rumi, a sredstva za modernizaciju Kulturnog centra obezbedili su Filmski centar Srbije i Opština Ruma., navedeno je na opštinskom sajtu.


Naime, Kulturni centar Brana Crnčević je za projekat digitalizacije bioskopa na konkursu od Filmskog centra Srbije dobio šet miliona dinara. Ukupna vrednost kupljenog projektora iznosi 8.307.000 dinara, a nedostajuća sredstva od 2.307.000 dinara je obezbedila Opština Ruma.
– Nabavkom ove najsavremenije opreme Kulturni centar će biti prva ustanova na teritoriji Srema koja će imati moderan i kompletno digitalizovan bioskop, a time će se značajno unaprediti kvalitet filmskog programa. Svi ljubitelji filmske umetnosti biće u prilici da prate najkvalitetnije i najpopularnije filmske naslove – izjavila je zamenica predsednika Opštine Ruma Aleksandra Ćirić.


Ugovor o kupovini projektora su u Gradskoj kući potpisali direktorica KC-a Tanja Slepčević i predstavnik kompanije AVL projekt Int. doo Jovica Maćuš, koji je napomenuo da rumski bioskop dobija novu opremu najmodernije tehnološke generacije.
– U pitanju je laserski projektor koji je trenutno apsolutni tehnološki hit i standard za opremanje bioskopa u svetu. Osim toga što će stanovnici Rume moći da uživaju u zaista visoko kvalitetnoj reprodukciji filmskog sadržaja, posebno je bitno što ova vrsta opreme zahteva izuzetno mala sredstva za održavanje, tako da se nadam da ćete dugi niz godina uživati u korišćenju ovog digitalnog laserskog projektora – izjavio je Maćuš.


Rok za isporuku opreme za Malu dvoranu rumskog Kulturnog centra je 35 dana, a do sada su u Srbiji samo još tri bioskopa opremljena ovom savremenom tehnologijom za filmske projekcije.

IZVORekapija
Prethodna vestRADOVI NA AUTO-PUTEVIMA: Povremena zatvaranja i zadržavanja na E-70 i E-75
Sledeća vestLopov iz Rume uhapšen zbog krađe dva auta u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here