Naslovna Srem Pećinci Najteži dan za opštinu Pećinci od početka pandemije

Najteži dan za opštinu Pećinci od početka pandemije

PODELI
Foto: Opština Pećinci

U opštini Pećinci ubrzano raste broj potvrđenih slučajeva infekcije korona virusom. Prema podacima Štaba za vanredne situacije opštine Pećinci, 19. novembra potvrđeno je 22 nova slučaja infekcije virusom COVID-19, a ukupan broj aktivnih slučajeva infekcije popeo se na 60.

Pećinački Štab će na sutrašnjem zasedanju, na osnovu podataka za poslednja 24 časa i ukupnog broja slučajeva infekcije koji su u naglom porastu, razmatrati uvođenje vanredne situacije na području pećinačke opštine i pooštravanje propisanih mera zaštite od širenja zaraze na lokalu.

Raste i broj građana koji se sa simptomima respiratornih infekcija javljaju u pećinačku kovid ambulantu. U prethodna 24 časa obavljeno je 73 pregleda, testirano je 37 pacijenata, a infekcija korona virusom potvrđena je kod 22 pacijenta. Na osnovu ovih podataka za očekivati je dalje pogoršanje situacije u narednim danima, poručuju iz Štaba za vanredne situacije, i još jednom apeluju na građane da poštuju mere zaštite, a posebno da ne organizuju i ne posećuju slavlja, koja su izvor širenja zaraze.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here