Naslovna Intervju NAJVEĆA ZABLUDA KONAČNO OBJAŠNJENA: Album “Abbey Road” nije bio KRAJ za Bitlse

NAJVEĆA ZABLUDA KONAČNO OBJAŠNJENA: Album “Abbey Road” nije bio KRAJ za Bitlse

Foto: profimedia

Bubnjar Bitlsa (The Beatles) Ringo Star otkrio je da čuvena liverpulska četvorka nikada nije planirala da “Abbey Road” bude njihov poslednji album.

Album “Abbey Road“ se prošle nedelje, posle 50 godina, vratio na prvo mesto britanske top liste, zahvaljujući luksuznom reizdanju povodom zlatnog jubileja.

Dugo se verovalo da je bend ušao u studio znajući da snimaju svoj poslednji album. Međutim, nedavno je istoričar, pisac i najugledniji poznavalac Bitlsa Mark Luison, otkrio audio-snimak iz septembra 1969. godine na kojem se jasno čuje kako Džon Lenon, Pol Makartni i Džordž Harison planiraju novi album, podseća BBC.

Snimak je napravljen za bubnjara Ringa Stara, koji je opravdano odsustvovao sastanku jer je bio u bolnici zbog crevnih tegoba.

Sam Ringo Star potvrdio je za BBC da su Bitlsi planirali da prave novu muziku i izdaju albume i tokom 70-tih.

“Snimili smo ‘Abbey Road‘ i mislili smo: ‘OK, ovo je zaista dobro‘, ali niko od nas nije rekao: ‘OK, ovo je poslednji put da sviramo zajedno‘. Niko to nije rekao, i nikada to nisam osetio“, rekao je Ringo.

Priseća se da bi nakon završetka snimanja albuma svako od njih otišao da radi šta god želi, sve dok ih Pol ne nazove i predloži im da uđu u studio i naprave još jedan.

“Tako da to nije bio kraj, jer je na kraju krajeva ljubav koju dobijate ljubav koju pružate. Tako da nikada nisam osetio da je to (kraj benda) konačno“, objasnio je legendarni bubnjar.

Ringo je ipak uspeo da na svom novom albumu “What‘s My Name“, na neki način ponovo okupi Bitlse. Zajedno sa Polom Makartnijem snimio je nikada objavljenu pesmu Džona Lenona “Grow Old With Me“.

Džon je snimio demo verziju 1980. godine na Bermudama (tzv. “Bermuda Tapes“), i Ringo ih je tek nedavno dobio na CD-u, gde ga je jedna Lenonova rečenica naterala da obradi njegovu pesmu.

“Na samom početku snimka Džon kaže: ‘O, ovo zvuči kao dobra pesma za Ričarda Starkija. Bila bi sjajna za tebe, Ringo‘. Oči mi se i dalje ispune suzama kad se toga setim“, izjavio je Ringo.

IZVORsrbija danas
Prethodna vestEVO KAKO DA ELIMINIŠETE DIM CIGARETA IZ VAŠEG DOMA: Potrebno je samo PAR NAMIRNICA, a sigurno ih IMATE
Sledeća vestFolksvagen najavio URBANI KUPE za “širu publiku” – prvi model koji stiže iz brazilske fabrike!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here