Naslovna Deca Najviše ocene za pećinačke učenike

Najviše ocene za pećinačke učenike

PODELI

Vanredni učenici isturenog odeljenja Muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“ u Pećincima, koji pohađaju nastavu po sistemu ubrzanog napredovanja, juče su uspešno položili razredne ispite u matičnoj školi u Rumi. Kako nam je rekla Danijela Hornjak nastavnica solfeđa, godišnji ispiti iz klavira, harmonike i solfeđa održali su se pred tročlanim komisijama, nakon čega su učenicima predočene najviše ocene za završenu godinu.

„Posebno sam ponosna na vanredne učenike sa prostora opštine Pećinci. Uspeli su da od septembra do danas usvoje opsežno znanje i ovladaju praksom izvođenja toliko da zadovolje i više od naših zahteva. Verujem da su posle ovog uspeha inspirisani da rade još više i da učestvuju u muzičkom životu zajednice“ -rekla je Hornjak, koja je zajedno sa kolegama iz rumske muzičke škole pripremala pećinačke učenike za godišnje ispite.

Godišnje ispite polagali su Ivan Milićević (harmonika) i Jovana Katanić, Aleksandra Kostić, Lenka Ilić, Danilo Živić i Pavle Maričić (klavir).

Odeljenje rumske muzičke škole u Pećincima počelo je sa radom prvog septembra prošle godine u prostorijama pećinačkog Kulturnog centra, a škola do sada već broji preko 35 učenika, koji stiču klasično muzičko obrazovanje iz predmeta klavir, tamburica, harmonika i solfeđo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here