Naslovna Srem Pećinci Nakon nove sistematizacije: VEĆI BROJ ZAPOSLENIH LEKARA

Nakon nove sistematizacije: VEĆI BROJ ZAPOSLENIH LEKARA

PODELI

Opštinu Pećinci posetio je juče Ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji se sastao sa opštinskim rukovodstvom, a zatim obišao pećinački Dom zdravlja, na kojem su nedavno završeni radovi na kompletnoj rekonstrukciji objekta. Ministar je istakao da je zadovoljan stanjem koje je zatekao, najviše iz razloga jer ustanova i apoteka nemaju nikakvih dugovanja i funkcionišu normalno.

„Opština Pećinci tretira se kao opština sa manje od 20.000 stanovnika, a uverili smo se da nije tako, posebno zbog ljudi koji svakodnevno ovde dolaze zbog posla. I zbog toga ćemo uraditi novu sistematizaciju koja pripada područjima sa preko 20.000 stanovnika, kojom ćemo oomogućiti nova zapošljavanja lekara i medicinskih sestara. Jedan lekar će biti zaposlen već do Nove godine, a ostali čim se završi nova sistematizacija – obećao je ministar Lončar.

Ministar je najavio da će pećinački Dom zdravlja na konkursu za sredstva od oportuniteta, koji će biti raspisan u januaru, dobiti i novo sanitetsko vozilo opremljeno najsavremenijom opremom.

Predsednica Privremenog organa opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički je izjavila da je popravljanje kadrovske strukture i osavremenjavanje opreme u pećinačkom Domu zdravlja koje je najavio ministar Lončar dobra vest za opštinu Pećinci.

“Lokalna samouprava i sama dosta radila na unapređenju zdravstvenih usluga za građane. Na zgradi Doma zdravlja je zamenjena kompletna krovna konstrukcija, ugrađena je nova PVC stolarija i urađena izolacija, tako da je objekat sada i energetski efikasan. Ostala je još jedna zgrada koju ove godine nismo završili. Ja se nadam da ćemo to uraditi već naredne godine“ – rekla je prva žena pećinačke opštine i dodala da će građani opštine Pećinci imati zdravstvenu uslugu kakvu zaslužuju.

U opštini Pećinci su ovih dana počeli radovi na renoviranju mesnih ambulanti u devet naselja.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here