Naslovna Srem Ruma Nameštena rukometna utakmica u Temerinu? Oštećene mlade rukometašice RK “Ruma”?

Nameštena rukometna utakmica u Temerinu? Oštećene mlade rukometašice RK “Ruma”?

PODELI
Foto: Printskrin/Youtube/Rukometni savez Vojvodine

Sve je moguće u sportu, pa i ekstremne pojave. Upravo takav jedan meč dogodio se u ženskom rukometu. U pitanju je meč 20. kola Prve lige “Vojvodine”, koji se odigrao 30. aprila između ekipa ŽRK Temerin iz Temerina i ŽRK Ravangrad iz Sombora.

Rezultat na poluvremenu je iznosio 43:5 u korist domaćina, a na kraju – 86:15. Čudo! Rekord, sasvim izvesno!

U Temerin sa sedam igračica

Neverovatno deluje da su gošće prvi gol postigle tek u 14. minutu, pri rezultatu 19:0! Jednostavno, nisu se snašle na presing, gubile su lopte, usledile bi kontre u kojima bi i po tri domaće igračice bile same pred golmanom Somborki, Danijelom Bošnjak.

Nekada bi domaće promašile, nekada bi Danijela odbranila zicer, pa je razlika mogla da bude i veća. Najefikasnija je bila Teodora Knežević koja se čak 20 puta upisala u listu strelaca, a pratila je Sara Dražić s 15 golova.

Zanimljivo, Ravangrad je najviše golova do sada primio u 13. kolu, od Slovena u Rumi, 46. Obično prima prilično manje pogodaka, a sada gotovo duplo više nego u Rumi.

Međutim, Somborke su čitav meč u Temerinu igrale samo sa sedam rukometašica! Dakle, bez izmene! U Rumi, kada su primili 46 golova, imali su 13 igračica.

Temerin je slavio u prvom delu sezone, u Somboru. I tada je bilo ubedljivo, 33:19. Tada je Ravangrad u sastavu imao 14 rukometašica. Osim u Temerinu, više nijednom u ovom prvenstvu Ravangrad nije igrao sa samo sedam igračica.

Gol-razlika za Super B Ligu

Da li je na meču Temerin – Ravangrad sve bilo u duhu sporta? Za nekoga ovde sve stvari nisu čiste, za neke druge nema ničeg spornog. Mi ne želimo da sumnjamo.

Ipak, treba reći da je posle ove “Ginisove pobede” Temerin ispred Rume. Ima dva boda više (Ruma utakmicu manje), ali i gol razliku +226, dok Ruma ima +213.

Pre ovog meča s Ravangradom, Temerin je imao gol razliku +155, dakle za Rumom je zaostajao “+58” golova.

Ovo bi moglo da bude odlučujuća stavka u osvajanju prvog mesta. U slučaju istog broja bodova, odlučuje međusobni skor, a tu su potpuno izjednačeni pošto su oba puta Temerin i Ruma igrali nerešeno, 24:24.

Onda se ide dalje. Odlučuje ukupna gol-razlika. Prvak ide u Super B ligu.

Ovih 86:15 na meču Temerin – Ravangrad bi moglo da presudi bitku za prvaka Prve lige “Vojvodine”.

Saopštenje RK “Ruma” povodom nemilih događaja

Naime, 30.04.2022. godine, u Temerinu je odigrana utakmica između ŽRK Temerin iz Temerina i ŽRK Ravangrad iz Sombora. Utakmica je presedan po mnogo čemu, prvo što je završena rezlutatom 86:15 (43:5), što baca veliku i opravdanu sumnju na regularnost iste.

Drugo, trener Ravangrada došao je sa samo 7 igračica, iako ih ima registrovanih 18. Na čudan način igrale su same protiv sebe i pomagale domaćinu da ih što više ponizi. Izvodile su brze napade, ne sprečavajući kontre, gubeći olako lopte, ne igravši duge napade trudile su se da loptu što pre izvade iz svoje mreže i izvedu ka centru, gde su je i naravno gubile (što se i vidi na snimku). Dovoljno o njima!

“Struka” Temerina prihvata takvu igru i užurbano i iz petnih žila trudi se da postigne što više golova i na taj način ponizi “sportskog rivala”.

Znači da je u Temerinu odigrana utamica koja uopšte ni etički, ni vaspitno, a ni moralno prihvatljivo kako za sve sportske radnike, tako i za sportiste i roditelje čija deca učestvuju u ovoj blamaži, koja će dugo godina biti ljaga oba kluba.

Žrtve su igračice oba kluba koje na ovakav način postaju rukometni “invalidi” (zahvaljujuči trenerima), te verovatno mnoge od njih neće više igrati rukomet.

Etički, bilo bi ispravno da ste uradili upravo ono što je dan posle uradila ekipa Rume, gostujući u Mokrinu. A to je, kada uvidite da neko neće da igra, ili ne zna da igra, ili ne može da igra, onda uvedete drugu postavu, tj. svoj mlađi kadar i privedete utakmicu dostojanstveno do kraja.

Ruma nije htela da ponižava ekipu iz Mokrina, jer ovome nema kraja, ovo postaje “cirkus” od lige i verovatno neki žele da se upišu u Ginisa.

RK Ruma ne želi da učestvuje u ovom “cirkusu”, a oni koji žele, neka u višem rangu igraju presing bez otpora protivnika. Da zlo bude veće, Vi ste, poštovani Risoviću, koordinator selekcija devojčica RSV, PA STE TREBALI DA ZAŠTITITE DEVOJČICE, A NE DA LIKUJETE ZBOG TOGA!

Ruma nije takvog mentaliteta, i mi ćemo poštovati i nećemo ponižavati sportskog rivala bez obzira na veliki ulog. Moram da se osvrnem i na Vaš komentar u današnjem saopštenju, da sam ja na poluvremenu ulazio na teren i razgovarao sa trenerima i igračicama, što uopšte nije tačno, jer ja u Mokrinu nisam ni bio.

Poštovani Risoviću, tačno je da sam ja koordinirao telefonom između mog stručnog štaba i rekao im da mi kao klub ne želimo da igramo vaše igre, a o tome sam na poluvremenu obavestio predsednicu Takmičarske komisije RSV, Tanju Medved. Toliko istine radi.

Apelujemo na RSV da stane na put bahatosti i zloupotrebi pojedinaca, a apelujemo i na roditelje da ne dozvole da se neko iživljava nad njihovom decom.

Poštovani rukometni radnici, pozdravljam Vas u ime RK Ruma, našim pozdravom

JEDNA ZA SVE!

Predsednik RK Ruma, Dušan Dragišić s.r.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here