Naslovna Srem Fruška gora NAPAD DIVLJEG VEPRA: Divlje životinje sa Fruške gore dolaze u grad? (VIDEO)

NAPAD DIVLJEG VEPRA: Divlje životinje sa Fruške gore dolaze u grad? (VIDEO)

PODELI

U Novom Sadu pre nekoliko dana dogodio se neobičan prizor kada je divlja svinja primećena u gradu.

Ono što je posebno zabrinulo gradjane jeste da ovo nije usamljen slučaj. Prolaznici su više puta u poslednjih mesec dana primećivali divlje životinje koje se šetaju gradom, te su pre slučaja ovog slučaja primećene i lisice ali i konji. Kako kažu nemaju predstavu odakle bi mogle da dodju, ali nagadjaju da postoji mogućnost da su sa Fruške gore nekako došle u potrazi za hranom.

Pojavili su se video snimci gde divlje životinje pasu travu i šetaju po gradu kao da su u njihovom prirodnom staništu, ali i oni koji nas plaše, gde su životinje pokazale koliko su zapravo divlje. Na jednom od snimaka divlji vepar pokušava da razbije izlog.

VEPAR SNIMLJEN IZBLIZA: OVO JE VEPAR KOJI JE PRE DVE NOĆI UZBUNIO GRAĐANENSU je došao u posed još jednog snimka takozvanog limanskog vepra, koji je pre dve večeri galopirao novosadskim ulicama, Pogledajte kako vepar izgleda izbliza uhvaćen nadzornim kameram jdnog lokala.

Publié par NSU-Uživo sa novosadskih ulica sur dimanche 19 novembre 2017

Još strašniji snimak sa sigurnosnih kamera gde napada prolaznika.

EKSKLUZIVAN SNIMAK: DIVLJI VEPAR JURI ČOVEKA NA LIMANU 3.

EKSKLUZIVAN SNIMAK: DIVLJI VEPAR JURI ČOVEKA NA LIMANU 3.Divlji vepar koji je sinoć galopirao Limanima snimljen je nadzornim kamerama u trenutku dok juri jednog našeg sugrađanina. #NSU

Publié par NSU-Uživo sa novosadskih ulica sur samedi 18 novembre 2017

Predstavnici republičke, pokrajinske i gradske uprave u Novom Sadu održali su sastanak u cilju koordinisanja aktivnosti i preduzimanja optimalnih mera za rešavanje problema pojave divljih životinja na nelovnoj površini, odnosno pojave lisisca i divlje svinje u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je dao saglasnost za preduzimanje adekvatnih mera u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.

Lovačka udruženja su spremna i maksimalno će se uključiti u sprovođenje akcije.

Policija će primati obaveštenja od građana i sva primljena obaveštenja u vezi prisustva divljih životinja u gradu Novom Sadu odmah prosleđivati nadležnim organima, a pre svega šumarsko lovnoj inspekciji.

Na osnovu primljenog obaveštenja, policija će odmah na javljenu lokaciju uputiti patrole.

Svi radnici Gradske uprave za inspekcijske poslove biće uključeni u praćenje, alarmiranje i obaveštavanje u okviru ove akcije, uz sprovođenje svih neophodnih mera bezbednosti.

Šumarsko lovni inspektori već sada, u saradnji sa lovačkim udruženjima, sprovode preventivnu pretragu terena sa kog, na osnovu procene, u grad dolaze divlje životinje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here