Naslovna Dogadjaj Naredni vikend u znaku košarke

Naredni vikend u znaku košarke

PODELI
Foto: Opstina Pećinci

I ove godine, za najmlađe ljubitelje košarke, od 8 do 17 godina, pećinački Košarkaški klub „Srem basket“, pod pokroviteljstvom Sporskog saveza „Razvoj sportova“, organizuje jubilarni deseti Vikend pod koševima. 

Ova svojevrsna revija košarke biće održana 21. i 22. septembra u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku i okupiće decu iz cele Srbije, a kako nam je rekao trener KK Srem Basketa Živko Misirača, cilj ove manifestacije je promocija košarke u našoj opštini, prvenstveno kod dece.

„Tokom vikenda, deca će se družiti sa svojim vršnjacima, ali i trenirajući i igrati kontrolne utakmice. Prvog dana, 21. septembra, u goste na dolaze deca pionirskog uzrasta 2005. i 2006. godišta i to iz KK Beovuka 72 (Beograd), KK Stara Pazova i KK Srem Basket, KK Kris Kros (Pančevo). Drugog dana, pod koševima će biti mlađi pioniri (2007. i 2008. godište) – KK Železničar Star Basket (Inđija), Sloven (Ruma), i KK Srem Basket, KK Vrčin. U pauzi između takmičenja, organizovaćemo takmičenje u šutiranju „trojki“. Po troje dece iz svake ekipe šutiraće po 15 lopti na koš, sa udaljenosti od 6,75 m. Učesnik sa najviše poena biće nagrađen peharom. Takođe i ove godine će se neko od poznatih košarkaša ili trenera družiti sa decom, upravo radi popularizacije ovog sporta. Do sada su nam gosti bili: Dragoljub Vidačić, Mladen Šekularac, Goran Nikolić, Dragan Višnjevac, Petar Rodić, Vladimir Kuzmanović“ – rekao je Misirača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here