Naslovna Srem Ruma Nastavak radova na uređenju izletišta Borkovac

Nastavak radova na uređenju izletišta Borkovac

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić obišla je danas sa svojim saradnicima izletište Borkovac gde su u toku radovi na uređenju.

Uređenje omiljenog rumskog izletišta jedna je od polaznih tačaka u afirmaciji turističkih potencijala, ali i očuvanja životne sredine, pa je tako Opština Ruma krenula u realizaciju projekta uređenja samog jezera, pošumljavanja park šume, a krajem prošle i početkom ove godine u fokusu su trim staza, ali i prostor starog bazena.

Trenutno je završena trim staza na kojoj je posut malč, a u neposrednoj blizini staze postavljene su sprave za vežbanje. Takođe, postavljene su i kamere za video nadzor.

“Rešavamo problem višedecenijskog nemara koji je ovde postojao, radovi na trim stazi koje smo obećali su završeni, takođe, neposredno uz stazu postavljene su i nove sprave za vežbanje. Rešeni smo da uredimo izletište koje je Rumljanima omiljeno za odmor i rekreaciju, ali namera nam je da ovaj prostor privuče i ljude iz okruženja”, izjavila je predsednica Ćirić, koja je obišla i lokaciju starog bazena gde su u toku zemljani radovi.

“Prostor samog starog bazena će biti asfaltiran, biće postavljeni mobilijari za razne sportske rekreacije, lepi mobilijari i sadržaji u kojima će svi moći, u skladu sa svojim afinitetima, da uživaju. To naravno nije kraj ulaganjima u izletište Borkovac, koje će već ove godine zasijati jednim lepšim sjajem”, kazala je predsednica Ćirić.

“Izletište Borkovac je i do sada bilo omiljeno mesto za odmor i rekreaciju naših sugrađana, a uređenjem i poboljšaljem sadržaja želimo da to i ostane, kao i da postane omiljeno mesto i svih koji dolaze u Rumu”, dodala je predsednica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here