Naslovna Srem Pećinci Nastavlja se gasifikacija u Pećincima

Nastavlja se gasifikacija u Pećincima

PODELI

Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 17. jula, odbornici su doneli Odluku o usvajanju Programa gasifikacije naselja opštine Pećinci i izboru strateškog partnera, čime će biti omogućena gasifikacija 11 naselja ove sremske opštine.

Kako je rekao predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović, procenjena vrednost investicije, koja će obezbediti snabdevanje gasom domaćinstava, komunalnih potrošača i značajnih industrijskih potrošača u celoj opštini, iznosi preko šest miliona evra.

Rumu posetilo 20 mladih iz Berzenbrika

– Gasifikacija opštine Pećinci započeta je 2008. godine, ali su tada gasifikovani samo Šimanovci, Pećinci, Subotište i Prhovo, a investicija nikada nije realizovana do kraja. Ovo opštinsko rukovodstvo smatra da gas treba da bude dostupan svim građanima i privrednicima naše opštine, jer ovaj energent doprinosi poboljšanju kvaliteta života građana, unapređenju energetske efikasnosti i uslova za razvoj industrijske proizvodnje i, što je veoma značajno, zaštiti životne sredine. – kaže Trbović.

Ovu kapitalnu investiciju će zajednički realizovati Opština Pećinci, JP Srbijagas i Promont grupa (Promont group).

Počela rekonstrukcija Sremske ulice u Rumi

– Za nas je izuzetno značajno što je Srbijagas na sebe preuzeo ulogu investitora, čime je Opština Pećinci oslobođena učešća u finansiranju ove izuzetno skupe investicije. Promont grupa izvršiće sve radove na izgradnji gasne mreže i objekata, a pećinačka lokalna samouprava će, u skladu sa svojim nadležnostima pružiti stručnu pomoć i logističku podršku. – izjavio je predsednik Trbović i dodao da će biti izgrađeno ukupno 119 kilometara gasovoda.

Na istoj sednici usvojeni su izveštaji o radu mesnih zajednica Kupinovo, Sibač, Subotište i Šimanovci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here