Naslovna Srem Ruma Nastavlja se nepravda u rukometu: RK “Ruma” sateran u ćošak!

Nastavlja se nepravda u rukometu: RK “Ruma” sateran u ćošak!

PODELI
Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

RUMA – Sve je moguće u sportu, pa i ekstremne pojave. Upravo takav jedan meč dogodio se u ženskom rukometu, a nezakonite odluke Rukometnog saveza Vojvodine se nastavljaju.

Podsećanja radi u pitanju je meč 20. kola Prve lige “Vojvodine”, koji se odigrao 30. aprila između ekipa ŽRK “Temerin” iz Temerina i ŽRK “Ravangrad” iz Sombora, gde se meč između Temerina i Ravangrada završio pobedom Temerina od verovali ne, 86:15 (43:5). Čudo! Rekord, sasvim izvesno!

Zdravorazumski, to znači da je na tom meču, na svakih 35.64 sekune postignut gol. U takvom tempu odigrati sat vremena nije ni malo lako. Dodajmo i da je Ravangrad na duel sa Temerinkama izašao sa samo sedam igračica (Mokrin je suprostvaio osam, naspram 13 Rume).

Prvog radnog dana nakon spornog rešenja direktora lige, RK “Ruma” uputio je poziv na hitan sastanak sa direktorkom lige i rukovodstvom Rukometnog saveza Vojvodine, što je nakon nekoliko sati odbijeno, čime je rukovodstvo RSV na perfidan način izbeglo da objasni našim rukometašicama iz kog razloga nisu proglašene prvacima i na koji način su one doprinele ovim nečasnim radnjama.

Nakon poslate žalbe upućena je inicijativa direktorki lige i kancelariji RSV, da odigravanje baraž utakmice nije moguće dok komisija za žalbe RSS ne donese odluku, a pogotovo što do tada još nisu bili utvrđeni rezultati svih utakmica pa tabela nije konačna ni 36 sati od planirane baraž utakmice.

Uz žalbu je prosleđena i tabela PRLV za žene gde je kao dokaz to da sve utakmice nisu ni registrovane.

Pitanje koje se postavlja do skoro cenjenom rukovodstvu RSV i direktorki lige jeste to, zašto organizujete baraž utakmicu ako su utvrđeni postignuti rezultati 20. kola?

Sopštenje RK “Ruma” povodom nemilih događaja

Poštovana rukometna javnosti RK “Ruma” je sateran u ćošak i stavljen pred svršen čin, tako da ako ne odigramo baraž utakmicu pustiće ekipu ŽRK “Temerin” u viši rang!

Po svemu ovome našem klubu je naneta ogromna šteta, kako materijalna tako i moralna, tako da putem ovog saopštenja pozivamo krovnu organizaciju rukometa u Srbiji, a i druge instance da urazume rukovodstvo RSV kako bi prestali da krše sve utvrđene pravilnike i odnose sa krajnje bezobzirno prema klubu koji sve svoje obaveze redovno izvršava, koji broji oko 150 članova, koji ima igračica u mlađim kategorijama koje se redovno odazivaju redovnim reprezentativnim okupljanjima, klub koji krajnje ozbiljno pođtuje sve instance u okviru RSS.

Do trenutka objavljivanja ovog saopštenja direktorka lige PRLV nije utvrdila sve rezultate, nije objavljen bilten nakon odigranog 22. kola, nisu doneti bliži uslovi odigravanja baraž utakmice.

Još jednom pozivamo direktorku lige da dosledno poštuje član 6. propozicija RSS u ovom konkretnom slučaju tačka 4 istog člana i vrlo jednostavno donese odluku o prvaku PRLV, samim tim ukine rešenje o odigravanju baražne utakmice.

Gde je moral, a gde je čast?! Treba da vas je sramota! – navodi se u saopštenju za javnost rukometnog kluba “Ruma”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here