Naslovna Srem Ruma Natalitet puni vrtiće u Rumi

Natalitet puni vrtiće u Rumi

PODELI

Predškolska ustanova “Poletarac” dobila dva nova objekta. Besplatan boravak obezbeđen za više od 1.600 mališana.

PREDŠKOLSKA ustanova “Poletarac” je tokom ove godine kapacitet proširila za gotovo 250 mesta. u novootvoreniom vrtiću koji se nalazi u nekadašnjim prostorijama JKP “Parking i infrastruktura” su zbrinuta još 52 mališana, pa Ruma s pravom može da se ponosi činjenicom da je ovde besplatnim predškolskim obrazovanjem i vaspitanjem obuhvaćeno više od 1.600 dece.

Otvaranjem novih radnih mesta ne samo što je zaustavljeno iseljavanje, već se mladi sa strane sada rado i doseljavaju u Rumu, što za posledicu ima i povećanje nataliteta zbog kojeg ovdašnja lokalna samouprava čini sve kako bi ukinula liste čekanja za boravak u vrtiću. Tako su u već pomenutom novom objektu oformljene tri jaslene grupe, dok je podrumski prostor pretvoren u kancelarije uprave “Poletarca”. Istovremeno, tamo gde je doskoro bila Direkcija PU formirane su nove dve grupe za ukupno 46 mališana. Za adaptaciju ova dva objekta lokalna samouprava je izdvojila 10,5 miliona dinara…

– Zadovoljstvo roditelja, dece i mladih vaspitača koji su ovde dobili posao potvrđuje to da je otvaranje novih vrtića bilo pun pogodak. Već za nekoliko sedmica počeće da radi i novi objekat u Platičevu – kaže prvi čovek Rume Slađan Mančić i precizira da za finansiranje predškolskog obrazovanja trenutno izdvajaju oko 300 miliona dinara.

Direktor PU “Poletarac” Radoslav Mašić kaže da je, upravo zbog proširenja kapaciteta vrtića, posao dobilo deset novih vaspitača – šest u objektu kod Doma zdravlja i četvoro u vrtiću kod Malog parka.

STANDARD

U NOVE vrtiće na teritoriji Rume su stigli i prvi novi antialergijski krevetići, koji postaju standard u predškolskom obrazovanju, pa će tokom naredne dve godine svi stari ležajevi postati prošlost…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here