Naslovna Srbija NATO preti Srbiji, brutalna poruka stigla do predsednika Vučića: Zažalićete zbog istrage...

NATO preti Srbiji, brutalna poruka stigla do predsednika Vučića: Zažalićete zbog istrage o bombardovanju!

PODELI

Ovo je suština pretnje koju je NATO preko diplomatskih kanala uputio vlastima u Srbiji nakon što su saznali da je u planu formiranje koordinacionog tela i nacionalne laboratorije za istragu zločinačke akcije. Brutalna poruka, kako saznajemo, stigla je i do samog predsednika Aleksandra Vučića, ali Srbija od svoje namere nije odustala.

Prema informacijama, čelnike Alijanse, koju trenutno sa mesta generalnog sekretara predvodi Norvežanin Jens Stoltenberg, razbesnela je najava da bi neka država, prvi put otkako je osnovan na NATO, mogla bi da otvori istragu o posledicama njihovih dejstava. Još više im smeta mogućnost da naučni dokazi o tome budu predstavljeni svetu.

Uoči praznika ministar ekologije Goran Trivan i zvanično je obelodanio ono što je NATO još ranije saznao, da će se naša zemlja ozbiljno upustiti u istraživanje posledica bombardovanja i da če za to biti angažovan tim stručnjaka pod koordinacijom države.

– Srbija će biti jedna velika laboratorija, a sve što bude nedostajalo od opreme biće nabavljeno iz budžeta tri ministarstava – ekologije, odbrane i zdravlja – rekao je Trivan i dodao da će država nastojati da istraživanja sprovede i na KiM, jer kaže, osiromašeni uranijum ne pravi razliku među nacijama.

Bobardovanje SRJ - Beograd - Ušće 1999.
Foto: Profimedia

Trivan navodi da će sudbina italijanskih vojnika koji su masovno obolevali od raka i umirali na Kosovu biti jedan od ključnih aduta u otkrivanju istine o osiromašenom uranijumu iz NATO bombi.

Onkolog Slobodan Čikarić kaže da će NATO blokirati istragu na svaki način.

– NATO lobi radi svoj posao tajnim kanalima, žele da zataškaju zločin i imaju jasne smernice kako da nas u tome zaustave. Međutim, do nas je da kvalitetno svoj posao i upoznamo svet sa dokazima – jasan je Čikarić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here