Naslovna Srem Fruška gora NE DAMO SVETINJE: I sa Fruške gore se čula poruka!

NE DAMO SVETINJE: I sa Fruške gore se čula poruka!

PODELI
Foto: ilustracija

Srpsko-Ruski centar “Majak” u pohodu srpskim manastirima na Fruškoj Gori. U nedelju je stotinak članova obišlo Vrdničku Ravanicu, Jazak i Malu Remetu. Ne zaboravljamo Kosmet i Crnu Goru, ali čuvamo i pravoslavnu i srpsku tradiciju severa Srbije i ne damo naše svetinje gde god da su, poručili su iz centra.

Članovi Srpsko-Ruskog centra “Majak” su besplatno išli na pokloničko putovanje o trošku centra. Po izuzetno prijatnom vremenu pred sam početak vaskršnjeg posta 90 članova Srpsko-Ruskog centra “Majak” i desetak članova organizacije Stub sa kojima imaju izuzetnu saradnju obišli su tri manastira na Svetoj Fruškoj Gori.

Plan centra je da se obiću svi manastiri na Fruškoj Gori pa tek nakon toga da organizuju putovanja na dalje destinacije.

U svakom manastiru su lepo dočekani gde su se upoznali sa istorijom manastira kao i lepotama kako spoljašnjosti tako i unutrašnjosti manastira.

Sa ovog malog putovanja poslali su poruku da ne daju svetinje gde god da su i da su im podjednako sve važne iako nisu sve podjednako ugrožene kao što je to sada situacija na Kosmetu i Crnoj Gori gde je ugroženost na maksimalnom nivou.

Njihov doprinos u buđenju svesti svih Srba iz regiona i pravoslavaca će biti sve veći. Radiće na jedinstvu i slozi i maksimalno voditi računa o interesima srpskog naroda.

Organizacija raste svakog dana i pruža punu podršku za našu pravoslavnu braću u Crnoj Gori koji svakodnevno potvrđuju da Srbi i Crnogorci kao isti narod nisu lak zalogaj kada su složni i ujedinjeni oko najvrednijih ciljeva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here