Naslovna Magazin Ne morate se NIČEGA ODRICATI, ali vodite računa o OVOME: Francuskinje otkrivaju...

Ne morate se NIČEGA ODRICATI, ali vodite računa o OVOME: Francuskinje otkrivaju tajnu VITKE LINIJE

PODELI

Iako je Francuska poznata po kroasanima, čokoladi, raznim desertima, siru i vinu, samo 11 % ljudi ima problema s viškom kilograma.

Njihova tajna je u tome da se vodi računa o sledećim stvarima:

Hleb i testenine

Stil života Franscuskinja uključuje potpuno uživanje u svakom zalogaju. One nikada ne jedu s nogu i uvek uzmu vremena koliko im je potrebno za obrok.

Ne odriču se ugljenih hidrata kao što su hleb i testenine, već ih jedu u malim količinama, jer beli hleb i testenine štete vitkoj liniji, kada se konzumiraju u velikim količinama.

Male porcije

Ako u Francuskoj naručite sendvič sa šunkom, moglo bi vas iznenaditi kada vidite da u sendviču imate samo jedan tanak kolut šunke, nekoliko komada paradajza i senf. U tome leži još jedna tajna vitkosti Francuskinja – male porcije.

I kada su u gostima, Francuskinje neće uzeti više od jednog peciva ili kolača u kom će polako uživati uz kafu.

Jogurt

Kada osete glad između obroka, Francuskinje će popiti jogurt. Ovaj mlečni proizvod njihov je veliki saveznik u održavanju vitke linije. Na taj način kontrolišu ravnotežu broja kalorija koje dnevno unesu.

Obroci u tačno vreme

Francuskinje se ne odriču tradicije kada je reč o tri obroka dnevno i obično ne jedu ništa između tih obroka.

Tako se u Francuskoj u vremenu između doručka, ručka i večere, mogu videti poluprazni restorani brze hrane, što znači da se kultura tri obroka održala do danas.

Voće

Francuskinje vole peciva i kolače, ali takve poslastice jedu samo u posebnim prilikama. U svakodnevnim prilikama za desert biraju voće, a francuski stil života podrazumeva redovnu nabavku svežeg voća i povrća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here