Naslovna Danas je... Nebojša Stefanović: Srbija pamti svoje heroje

Nebojša Stefanović: Srbija pamti svoje heroje

PODELI
Foto: PrintScreen/Facebook/Nebojša Stefanović

Potpredsednik vlade i ministar odbrane, Nebojša Stefanović, rekao je da Srbija pamti svoje heroje, i podsetio da je na današnji dan, 1. juna 1999. godine, u toku NATO agresije na našu zemlju, poginuo general-pukovnik Vojske Jugoslavije, pilot Ljubiša Veličković, pomoćnik načelnika Štaba Vrhovne komande Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Jugoslavije.

Za vreme obilaska položaja ratnih baterija PVO u selu Omoljica kod Pančeva, nakon dejstava NATO avijacije na ovaj grad i položaje RV i PVO Jugoslavije, jednim od projektila smrtno je pogođen i general Ljubiša Veličković. Hrabar, častan i nepokolebljiv, pravi vojnik, uvek je bio u žarištu zbivanja, na prvim linijama borbe. Niko od srpskih pilota nije ustuknuo, naprotiv, branili su srpsko nebo hrabro i neustrašivo, rekao je Stefanović.

On je ukazao da je ljubavlju prema otadžbini, nesebičnom žrtvom u teškim vremenima i hrabrošću vrednom svakog divljenja, stao u red najvećih plavih heroja, čuvara srpskog neba, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Čuvamo uspomenu na njega i ne zaboravljamo, napisao je ministar Stefanović na svom Fejsbuk nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here