Naslovna Srem Fruška gora Nedeljno pešačenje na Fruškoj gori

Nedeljno pešačenje na Fruškoj gori

PODELI
Foto: ilustracija

Planinarsko-rekreativna sekcija Novi Sad organizuje redovnu akciju pešačenja na Fruškoj gori koja će se održati u nedelju, 25. oktobra.

Staza je srednje zahtevna, većim delom šumovita sa blagim usponima i silascima. Dužina staze je oko 17 km. Trasa pešačenja: Beočin selo – Drenovac – Kurjačka anta – Isajlovac – Stranputica – Dolina kestena – Andrevlje – Banoštor.

Plan akcije:

  • 08:10 časova – Okupljanje u Limanskom parku na stajalištu kod Mosta Slobode i odlazak autobusom 78 ka Beočin selu. Napomena: Autobus polazi sa Međumesne autobuske stanice (peron 14) u 08:20 časova, tako da se možete priključiti i ulaskom na stanicama kod Lutrije Vojvodine i Futoške pijace duž Bulevara Oslobođenja.
  • 09:00 časova – Dolazak na okretnicu busa 78 u Beočin selu, kratak dogovor i početak pešačenja.
  • 16:30 časova – Završetak pešačenja i polazak ka Novom Sadu autobusom 84 Lug (Autobus kreće iz Luga u 16:15 časova).

Od opreme je neophodno poneti planinarske cipele (patike) i odeća prilagođena vremenskim uslovima (jesenja). Preporuka je poneti planinarske štapove, kamašne i kabanicu u slučaju kiše. Hrana nije obezbeđene, te se preporučuje da je ponesete u rancu (poneti nekoliko sendviča, energetske čokoladice, voće i sl.), kao i dovoljnu količinu vode za piće (oko 1,5l).

Troškovi iznose 360 dinara (autobuska karta Novi Sad – Beočin selo 160 dinara i Banoštor – Novi Sad 200 din). Autobuske karte se individualno plaćaju pri ulasku u autobus.

Prijave je mogiće izvršiti telefonom, sms, mail ([email protected]) ili na sastanku sekcije sredom od 20:30 časova u Auto školi “Knežević 021” u Železničkoj ulici broj 37. U prijavi navesti: Ime i prezime, datum rođenja i kontakt telefon.

Vodič je Igor Bočković 064/12-84-968.

Svaki učesnik akcije učestvuje na sopstvenu odgovornost. Organizator je oslobođen odgovornosti za nastale povrede, gubitak stvari i imovine učesnika. Vodič zadržava pravo izmena plana u slučaju loših vremenskih uslova ili nepredviđenih okolnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here