Naslovna Srem Sremska Mitrovica Nedimović: Sremska Mitrovica troškove projekata pretvara u prednost

Nedimović: Sremska Mitrovica troškove projekata pretvara u prednost

Foto: Vojvodina

Grad Sremska Mitrovica ima izuzetnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i Pokrajinskom vladom Vojvodine, a rezulat toga jeste da republičke i pokrajinske institucije finansiraju i podržavaju projekte u Mitrovici.

Za to je potrebno da važan preduslov uvek bude ispunjen, a to je pripremljena projektna dokumentacija, koja je u svakom momentu spremna za realizaciju.

Grad Sremska Mitrovica ima izuzetnu saradnju sa Vladom Republike Srbije i Pokrajinskom vladom Vojvodine, a rezulat toga jeste da republičke i pokrajinske institucije finansiraju i podržavaju projekte u Mitrovici. Za to je potrebno da važan preduslov uvek bude ispunjen, a to je pripremljena projektna dokumentacija, koja je u svakom momentu spremna za realizaciju.

“Želje Mitrovčana su bile skromne, nisu bile velike, ali poslednjih decenija nisu uspele da se ispune. Ja sam uvek pristalica toga da, ako nemate velike želje i ako ne započnete nešto, nikada nećete ni završiti”, rekao je ministar poljoprivrede i bivši gradonačlenik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović.

Nedimović je dodao da je Grad samostalno realizovao neke infrastrukturne radove, zahvaljući finansijskoj konsolidaciji, a da je dokumentacija za velike projekte poput dogradnje Opšte bolnice, rekonstrukcija Gradske pijace i izgradnja prečišćivača otpadnih voda već spremna, da su javne nabavke u postpupku ili će uskoro biti otvorene.

“Pre svega smo izgradili podvožnjak, modernu saobraćajnicu koja povezuje dva dela Mitrovice, koja je omogućila da saobraćaj neometano teče. Druga stvar koja je važna sa aspekta mladih ljudi je gradski bazen. Za to smo iskoristili jedan prirodni resur geotermanlne vode, čime je naše područje bogato. Mislim da treba koristiti takve stvari da troškove pretvarate u prednosti.”, rekao je ministar Nedimović za Sremska Mitrovica živi.

IZVORmondo
Prethodna vestKulturno leto – Izložba “Metafizika bliskosti”
Sledeća vestObaveštenje o tretmanu larvi komaraca

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here