Naslovna Srem Inđija Negovanje zdravog tela i duha: Sportska zona Inđije na dar građanima

Negovanje zdravog tela i duha: Sportska zona Inđije na dar građanima

Foto: srbija danas

Inđija je opština koja neguje sportski duh i pruža svojim građanima mogućnost da uživaju u sportsko-rekreativnim aktivnostima

Na ulazu u Inđiju, kada dolazite iz pravca Novog Sada nalazi se sportsko-rekreativna zona i upravo su tu smešteni gradski bazen i tereni za različite sportove.

Planom razvoja opštine, na ovom mestu biće izgrađen moderno sportsko-rekreativni kompleks.

Ustanova “Sportski centar” je osnovana 31. maja 1994. godine od strane Skupštine opštine Inđija. Sa radom je počela u oktobru 1994. godine kada je svečano otvorena novosagrađena sportska hala.

Planiranje poslovanja se pre svega odnosi na aktivnosti vezane za dva objekta data na upravljanje Ustanovi: sportska hala i gradski bazen, kao i organizacija školskog sporta i radničko sportskih igara, mada se ne smeju zanemariti i ostale aktivnosti koje Ustanova sprovodi.

Plan i program rada su usmereni ka ostvarenju takvog tempa i strukture razvoja koji će obezbediti nivo usluga Ustanove saglasan sa svim potrebama građana u oblasti fizičke kulture.

Inđija je primer promotera zdravog načina življenja i bavljenja sportom. Tokom 2009. godine izabrana je za jednog od domaćina Univerzijade, koja je održana u Srbiji.

Univerzijada je posle olimpijskih igara, najveće i najmasovnije sportsko takmičenje koje se može organizovati u jednoj zemlji. Održava se svake druge godine u nekom od gradova zemalja – članica Međunarodne federacije univerzitetskog sporta.

IZVORsrbija danas
Prethodna vestSRBI PADAJU NA ALKO-TESTU BEZ KAPI ŽESTINE: Ove namirnice vas mogu koštati VOZAČKE DOZVOLE
Sledeća vestTuristička oaza: Krčedinski park u Inđiji – omiljeno mesto pod obroncima Fruške gore

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here