Naslovna Srem Inđija NEMA MESTA PANICI: U Kovid ambulantu samo građani sa izraženim simptomima

NEMA MESTA PANICI: U Kovid ambulantu samo građani sa izraženim simptomima

PODELI

Kako bi se izbegle nepotrebne gužve, u Kovid ambulantu treba da se jave samo osobe koje imaju izražene simptome – visoku temperaturu i učestali kašalj, uz otežano disanje. Pacijenti sa respiratornim tegobama koji imaju lakšu kliničku sliku i imaju blage simptome bolesti, potrebno je da ostanu kući u samoizolaciji, uz uobičajeno lečenje lakih oblika respiratornih infekcija(obilno uzimanje tečnosti, lakše kašaste hrane, unošenje vitamina, uz higijenski režim života). Takođe, u samoizolaciju od 14 dana, treba da idu i osobe koje su bile u bliskom kontaktu sa obolelima od Kovid 19 infekcije.

Građani koji imaju simptome Kovid 19 infekcije obaviće u Kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Milorad-Mika Pavlović“ u Inđiji neophodne preglede i dijagnostiku. Nakon kompletne trijaže, ukoliko je potrebno dalje bolničko lečenje, lekari Doma zdravlja pacijenta upućuju u ustanovu sledećeg nivoa zaštite, odnosno u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

Podsećamo građane opštine Inđija da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi, uz poštovanje fizičke distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, kao i upotrebu dezinfekcionih sredstava i svih mera lične higijene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here