Naslovna Srbija „Nema ništa od dijaloga Beograda i Prištine, to su šuplje priče“

„Nema ništa od dijaloga Beograda i Prištine, to su šuplje priče“

PODELI
Foto: Tanjug/ Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da od dijaloga Beograda i Prištine nema ništa i da ne postoji ništa o čemu bi moglo da se razgovara posle najnovijih odluka Prištine.

“Nema ništa od toga, pustite taj dijalog, sve su to šuplje priče. Kakav dijalog, posle ovakvih odluka čemu dijalog, o Zajednici srpskih opština, a ne smeju da zalepe transparent. O čemu?”, upitao je Vučić nakon jučerašnjeg sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da li se nove odluke Prištine mogu tumačiti kao još jedna provokacija Aljbina Kurtija sa ciljem da se isprovocira Srbija jer već mesecima premijer privremenih prištinskih institucija priča da će Srbija napasti Kosovo kao što je Rusija napala Ukrajinu, pogotovu što se očekuje da se nastavi dijalog na najvišem nivou.

Vučić je ironično upitao da li bi trebalo da se razgovara o tome kako hapse ljude koji imaju srpsku zastavicu u automobilu i navodi da su uhapsili Bogdana Labana zato što su mu našli srpsku zastavu.

“Da li je to krivično delo? Rekao sam Lajčaku, zamisli ti ideš sa zastavicom Slovačke pa te uhapse i drže tri sata u zatvoru u Prištini. Na šta to liči?, naglašava predsednik.

Pita i da li je neko osudio to, kao i da li je neko osudio to što hapse ljude koji okače baner sa Zajednicom srpskih opština, što je potpisano u Briselu.

Konstatuje da je na KiM zabranjeno čak i ono što je potpisano u Briselu jer, kako ironično primećuje, “suverena država ima pravo da hapsi kako hoće i koga hoće”.

“Zamislite da smo to mi uradili? O čemu da pričamo, šta da pričamo, spremni smo, ali šta da pričamo. Da napadamo nikoga nećemo, ali ih molimo da ne napadaju naš narod, molimo ih”, navodi Vučić.

Predsednik Srbije precizira da nikome ne preti, već da ih moli.

“Mi njih molimo, oni prete, a mi molimo. Molimo ih da to ne rade”, poručuje Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here