Naslovna Magazin Planeta NEMAC NA LETOVANJE U HRVATSKU DOŠAO TRAKTOROM: Putovao 11 dana, a ovo...

NEMAC NA LETOVANJE U HRVATSKU DOŠAO TRAKTOROM: Putovao 11 dana, a ovo mu je bilo najteže! (FOTO)

PODELI

Šezdesettrogodišnji Nemac Ernst Ebeling na odmor u Hrvatsku doputovao je traktorom. Prešao je 1.800 kilometara i stigao za 11 dana u Trogir.

Prošao je kroz predivne krajolike pet zemalja i sada će obići Jadran što je, kako je rekao za nemačke medije, ispunjenje njegovog sna.

-Bila je to izuzetno uzbudljiva vožnja. Prelazio sam između 150 i 230 kilometara dnevno, bio na traktoru oko 11 sati u svim vremenskim uslovima, rekao je Ebeling.

Dva sata pošto je stigao u hotel u Trogiru, pridružio se supruzi koja je stigla avionom u Split.

Imao je nekoliko kvarova i u jednom trenutku je umalo sleteo s puta, ali je ipak na kraju imao srećan kraj. Četiri sata je proveo popravljajući mašinu. Na putu ga je iznenadio i pljusak, ali nije mario za to. U jednom trenu je shvatio da je promašio put, pa je morao da se vraća, zbog čega je izgubio vreme. Kada je prilazio Rijeci shvatio je da ni na jednom putu nije dozvoljeno kretanje traktora. Pomogao mu je policajac koji ga je pratio kroz grad.

Najviše mu se svidela vožnja jadranskom obalom. Vozači su ga podržavali, trubili, mahali i dizali palac prema gore.

-Hrvatska je prekrasna zemlja i ima divne ljude. Kada sam ušao u hotel prašnjav i prljav dočekali su me ljubazno, kazao je Nemac.

Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here