Naslovna Srem Pećinci Neodgovornim ponašanjem sami sebi stvaramo problem

Neodgovornim ponašanjem sami sebi stvaramo problem

PODELI

Ovih dana Javno komunalno preduzeće „Sava‟završilo je čišćenje stočnog groblja u Brestaču, a kako nam je rekao direktor ovog preduzeća Željko Milićević, pored čišćenja neophodno je bilo i nasipanje dela terena neposredno uz asfaltni put, gde je tokom ovih radova nasuto i poravnato više od dvadeset kubnih metara zemlje.

W„Razlog uleganju zemljišta na stočnom groblju je to što neodgovorni meštani Brestača, ali i Subotišta, pa čak i Pećinaca, na stočnom groblju direktno s asfaltnog puta prazne cisterne kojima crpe septičke jame i bazene za osoku, što je zabranjeno, a pojedinci na stočno groblje bacaju i komunalni otpad. U poslednje dve godine smo redovno Čistili stočno groblje u Brestaču, a nasuli smo i pristupni put, ali zbog bahatih pojedinaca sve vrlo brzo ponovo bude zasuto smećem‟ – izjavio je Milićević.

Da je najveći problem sa stočnim grobljem u Brestaču upravo ponašanje neodgovornih pojedinaca slaže se i predsednik Saveta Mesne zajednice Brestač Marko Sretković.

„Usluga odnošenja komunalnog otpada dobro funkcioniše u selu i nema nikakvog razloga da se smeće baca na stočno groblje. U više navrata smo tražili od JKP „Sava‟ da sanira stočno groblje i svaki put su se odazvali, ali to nije dalo očekivane rezultate, jer sami sebi pravimo problem neodgovornim ponašanjem, a posle se žalimo što imamo zaista ružnu sliku pored asfaltnog puta koji vodi prema Brestaču. U pokušaju da popravimo tu sliku, Savet MZ Brestač će se obratiti JKP „Sava‟ sa predlogom da se zasadi zeleni pojas između puta i stočnog groblja, kako bismo ga i fizički odvojili od puta‟ – rekao nam je Sretković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here