Naslovna Magazin Zdravlje Neophodno poštovanje svih propisanih mera zaštite

Neophodno poštovanje svih propisanih mera zaštite

PODELI

Štab za vanredne situacije Opštine Pećinci saopštio je danas da je epidemiološka situacija na teritoriji pećinačke opštine stabilna i da se svakodnevno prati situacija na terenu.

Po rečima komandanta Štaba Siniše Đokića za sada nema pooštravanja postojećih mera zaštite, ali će se, ukoliko bude nagoveštaja pogoršanja, pooštravati postojeće ili donositi nove mere zaštite.

“Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice na teritoriji naše opštine zaključno sa jučerašnjim danom imamo dva aktivna slučaja zaraze. Međutim, s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju u našem okruženju i, uostalom, u celoj zemlji, nastavićemo da pratimo situaciju na terenu i ukoliko bude najmanjeg nagoveštaja pogoršanja pooštravamo i mere zaštite. Stoga apelujem na naše sugrađane da poštuju sve propisane mere zaštite i da ih se striktno pridržavaju, jer inspekcijske službe neće tolerisati one koji krše mere zaštite od širenja zaraze virusom Covid-19. Neodgovorni pojedinci koji se oglušuju o naše apele ugrožavaju ne samo sebe nego i doprinose stvaranju uslova za širenje zaraze u našoj lokalnoj zajednici, što svakako ne možemo dozvoliti” – naglasio je Đokić.

Na Štabu je potvrđeno i da je povećan broj pregleda u Kovid ambulanti u Pećincima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here