Naslovna Hronika Nepravilnosti u klanicama u Sremu, reagovala inspekcija

Nepravilnosti u klanicama u Sremu, reagovala inspekcija

PODELI
Foto: RTV

Veći broj nepravilnosti u subjektima koji se bave preradom hrane životinjskog porekla zabeležen je u Sremskom okrugu prilikom pojačanog nadzora veterinarske inspekcije, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U objektu koji se bavi preradom mesa “Gozba doo” iz Vojke u opštini Stara Pazova u trenutku kontrole zatečeno je klanje svinja, pri čemu nisu bili poštovani opšti uslovi higijene hrane, a u prostoriji za rasecanje mesa zatečen je neispravan sterilizator.

U Pećincima nema posao samo onaj ko neće da radi?

Inspektori su privremeno zabranili klanje, rasecanje i dalji proces proizvodnje.

Klanica je u toku dana kupila nove sterilizatore, ispravila nedostatke, a mesno nadležni inspektor je obavio dodatnu proveru u poslepodnevnim časovima i subjektu dozvolio dalji rad.

U objektu za klanje i preradu mesa papkara “Sremac” iz Inđije konstatovan je veći broj nedostataka kad je reč o uslovima higijene hrane životinjskog porekla, kao i 416 kilograma hrane životinjskog porekla koja je bila neobeležena, neoznačena i kojoj nije moguće utvrditi sledljivost.

Fudbaleri iz Grabovaca peru automobile za pomoć narodnim kuhinjama na KiM

Ta hrana je proglašena nebezbednom, stavljena van prometa i poslata na neškodljivo uništenje u prisustvu veterinarskih inspektora.

Pomenutom subjektu u poslovanju hranom doneta je mera zabrane upotrebe prostorija i opreme do otklanjanja nedostataka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here