Naslovna Srem Inđija Neracionalna potrošnja vode dovodi do restrikcija

Neracionalna potrošnja vode dovodi do restrikcija

PODELI
Foto: Vojvodina uživo

INĐIJA – Visoke dnevne temperature doprinele su neracionalnoj potrošnji vode te su u protekloj nedelji meštani Krčedina i Jarkovaca u nekoliko navrata ostajali bez vode.

– “Imamo enormno povećanje potrošnje, ovo su istorijski rekordi po pitanju izlaza i količine vode koje je JKP “Vodovod i kanalizacija” isporučivao u prethodnih 15 – 20 dana. Bili smo blizu 200 litara u sekundi. Ovaj sistem vodosnabdevanja nije projektovan za toliku potrošnju. Evo u prethodna dva dana kada je pala temperatura, vodosnabdevanje je uredno, jer se prestalo sa zalivanjem bašta, punjenejm bazena, smanjila neracionalana potrošnja vode. Rezervoar su stigli da se napune i vodosnabdevanje Krčedina, gde je prethodnih dana bio veliki problem, sada je uredno” – rekao je Dragoljub Trifunović direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Inđija.

Kao jedno od rešenja Dragoljub Trifunović navodi i uvođenje platnih razreda gde će ona domaćinstva koja potroše veću količinu vode, od prosečne, plaćati ekonomsku cenu vode.

Kada je u pitanju mesto Krčedin kako smo od direktora Trifunovića saznali u toku je izrada projektne dokumentacije za bušenje novog bunara koji bi trebao da reši problem ovog mesta sa vodosnabdevanjem. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here