Naslovna Dogadjaj “Nezgode ne znaju za koronu – Prva pomoć je uvek potrebna”

“Nezgode ne znaju za koronu – Prva pomoć je uvek potrebna”

PODELI

Crveni krst Pećinci obeležio je Svetski dan prve pomoći 12. septembar, ove godine u nešto izmenjenim okolnostima u Kupinovu, a slogan ovogodišnjeg Dana prve pomoći je “Nezgode ne znaju za koronu! Prva pomoć je uvek potrebna”.

Kako nam je rekla Gordana Konjević, sekretar pećinačkog Crvenog krsta, uprkos zabrinutosti u vezi sa korona virusom i fokusom na sprečavanju njegovog širenja i dalje se dešavaju povrede i bolesti koje nisu povezane sa infekcijom izazvanom korona virusom.

“Nezgode se dešavaju bez obzira na trenutnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji. U skladu sa tim Crveni krst Pećinci je ove godine obeležavanje Svetskog dana prve pomoći održao na otvorenom prostoru u dvorištu Etno kuće Putnik u Kupinovu, koja je i sedište Turističke organizacije opštine Pećinci, uz pridržavanje svih epidemioloških mera. Zaposleni u Turističkoj organizaciji i svi zainteresovani sugrađani su imali priliku da nauče prvu pomoć i obnove svoja znanja kroz edukaciju koju je dr Bojana Jovanović obučeni predavač prve pomoći i naš volonter prezentovala u prelepom ambijentu Etno kuće. Zanimljive teme kao što su mere oživljavanja, zaustavljanje krvarenja, zagušenje zalogajem i mnoge druge podstakle su prisutne da se uključe, a pitanjima i aktivnim učešćem u praktičnom delu, upotpune edukaciju. Crveni krst je svim učesnicima poklonio kačkete sa znakom Crvenog krsta” – rekla je Konjević i dodala da su zahvaljujući izuzetnoj saradnji direktorke Turističke organizacije, Ljubice Bošković i svih zaposlenih posle završene edukacije svi učesnici bili u prilici da saznaju sve o najstarijoj očuvanoj stambenoj zgradi u selu sa okućnicom, koji obuhvata vidikovac sa pogledom na Obedsku baru, letnjikovac za posetioce, suvenirnicu i arheološku igraonicu i na kraju da uživaju u prelepim pejzažima Kupinova tokom vožnje električnim minibusom „Zeleni zmaj“ krivudajući šumskim stazama do reke Save.

Konjević je, takođe, dodala da se Crveni krst zahvaljuje pećinačkoj Turističkoj organizaciji koja je omogućila da edukacija prve pomoći povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći bude spoj lepog i korisnog, kao i da se nada da će i druge organizacije i ustanove na teritoriji pećinačke opštine slediti njihov primer i organizovati obuku za zaposlene, jer poznavanje prve pomoći je značajno kako za pojedinca tako i za društvenu zajednicu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here